6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Sahte rapora 5 gözaltı

SAHTE RAPORA 5 GÖZALTI

Konya polisi, yolcu ve eşya taşımacılığı yapan sürücülerin almak zorunda olduğu psikoteknik raporlarını bir saatlik testten geçmeden bir dakikada belirli bir para karşılığı usulsüz şekilde verdikleri iddiasıyla 2'si doktor 5 kişiyi gözaltına aldı.

Edinilen bilgiye göre, Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, yolcu ve eşya taşımacılığı yapan sürücülerin almak zorunda olduğu psikoteknik raporunun Konya'da bir merkezde, usulsüz bir şekilde verildiğini öğrendi. Bu bilgi doğrultusunda araştırmasını yapan polis, gerekli belgelere ulaştıktan sonra psikoteknik rapor veren merkezi basarak evraklara el koydu. Öte yandan, merkezin sahibi H.N, müdürleri M.C, E.E. ile psikiyatrist doktor M.F. ve psikolog doktor C.K'yi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheliler Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek ifadeleri alınmak üzere KOM Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

RAPORLAR TEST YAPILMADAN VERİLDİ

Karayolu Taşıma Yönetmeliği'ne göre, her türlü yolcu, eşya taşımacılığı yapan sürücülerin 5 yılda bir psikoteknik değerlendirmeden geçmesi ve bu testin en az 1 saat sürmesi gerekiyor. Psikoteknik raporu alınması 2010 yılı başında tamamen zorunlu hale geliyor. Konya polisi bu maddeden yola çıkarak yaptığı araştırmada operasyon yapılan psikoteknik rapor merkezinin, sürücüleri, merkeze dahi gitmeden başvuruları aldığı ve yetkili iki doktor tarafından onaylandıktan sonra raporlarını verdiğini ortaya çıkardı.

Bir dakikada çok sayıda sürücüye psikoteknik rapor verdiği öne sürülen şüphelilerin, her sahte evrak için 1 yıl ile 3 yıl arasında değişen hapis cezasıyla yargılanması gerekiyor. Şüphelilerin teste girildiği takdirde 50 TL olan rapor için, teste girmeden 80 ile 100 TL arasında para aldığı da iddialar arasında yer alıyor.

Konya polisi, daha önce de Cihanbeyli ilçesinde sahte evrak düzenleyerek psikoteknik rapor veren, aralarında doktorların da bulunduğu 4 kişiyi gözaltına almış ve şahıslar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2009 Perşembe 10:27:01
Güncelleme :10 Aralık 2009 Perşembe 15:43:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?