7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Sahur vaktinde hırsız avı

Konya polisi, Ramazan ayında hırsızlık olaylarının önüne geçmek için yaptığı çalışmalar sonucu sahur vakti 43 hırsızı suçüstü yakaladı.

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, kentte Ramazan ayında geçmiş yıllarda meydana gelen hırsızlık olaylarını tek tek inceleyerek, hırsızlık yapılan yerler ve saatlerini gösteren bir envanter çıkarttı. Bu çalışmanın ardından gündüzleri seyyar satıcı, hurmacı, tahinci kılığına giren polisler, sahur vaktinde taksici, fırıncı ve simitçi olarak hırsızlık olaylarının yaşanacağı muhtemel yerlerde görev alarak 20 gün içinde 43 hırsızı suçüstü yakaladı.

Ramazan ayında yaşanan hırsızlık olaylarıyla ilgili bilgi veren yetkililer, "Ramazan ayı içerisinde 28 ayrı hırsızlık olayı aydınlatıldı. Aydınlatılan bu hırsızlık olaylarında 43 şüpheli suçüstü yakalandı. Yakalanan 43 şahıstan 37'si tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 30 bin YTL'lik çalıntı mal ele geçirildi.

Önceki yıl Ramazan ayıyla bu yılki Ramazan ayı içerisinde evden hırsızlıklarda yüzde 61, iş yerinden hırsızlıklarda ise yüzde 63 oranında düşüş yaşanmıştır. Yaptığımız araştırmada hırsızlık yaşanan bölgeler üzerinde daha farklı tedbirler alarak hareket ediyoruz. Bu sayede hırsızları caydırıyor, hırsızlık olursa da suçüstü yakalıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 14:22:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?