4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Saksıda bebek bulundu

Konya'da bir apartmanın önünde bulunan taş saksının içerisine bırakılan 1 aylık bebek, ağlama sesini duyan ve hiç çocuğu olmadığı öğrenilen bir bayan tarafından donmak üzereyken bulundu. Emniyet Müdürlüğü'ne getirilerek karnı doyurulmak istenen bebek, çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. 

Alınan bilgiye göre, 1 aylık bebek saat 09.15'te merkez Selçuklu İlçesi Musalla Mahallesi Düzyazı Sokak numara 9'da bulunan Levent Apartmanı arkasındaki taş saksıya bırakıldı. Yeğeninin yanına gezmeye giden Havva Atasağun (50), yürüdüğü sırada bebeğin ağlama sesini duydu. Sesin geldiği yere giden Havva Atasagun, taş saksının üzerinde soğuktan donmak üzere olan bebeği buldu. Hemen Emniyet Müdürlüğü'ne giden Atasağun, yardım istedi. Koruma Şube polisiyle birlikte bulunduğu yerden alınan bebek, Emniyet Müdürlüğü nizamiyesine götürüldü. Polis, soğuktan morarıp ağlayan bebeği doyurmak isterken, bebeği bulan Atasagun gözyaşlarına hakim olamadı. Ambulansla Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne kaldırılan bebeğin sepetinde bulunan aşı kartında, soyisminin Çakmak olduğu belirlendi. Bebeği bulduğunda gözyaşlarına hakim olamayan Havva Atasagun, "Dayanamadım ağladım. Bebeği bulunca, Allah isteyene verirse ne olurdu diye içimden geçirdim" şeklinde konuştu. Yeğenini görmeye giderken ağlama sesini duyduğunu anlatan Atasagun, "Sesin geldiği yere baktığımda saksının içinde bir paket vardı. Ne olduğuna baktım. İçinde bir bebek olduğunu görünce gidip polise haber verdim. Bebeği beraber Emniyet Müdürlüğü'ne götürdük. Daha sonra bebeği ambulansla hastaneye götürdüler. Bebeği gördüğümde çok titriyordu. Donmak üzereydi, altı da kirliydi. Soğuktan donmaya başlamıştı" dedi.
 
Tedavi altına alınan bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, polis bebeğin annesini bulmak için araştırmalara başladı. Öte yandan bebeği bulan Havva Atasağun'un 50 yaşında olduğu ve evlenmediği için de bebeği olmadığına üzüldüğü öğrenildi.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2007 Pazar 18:36:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?