7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Şalvar giyip, inek sağdı

ÜNLÜ MODA TASARIMCISI İNEK SAĞDI

Konya'nın Hüyük ilçesine bağlı Çavuş beldesinde kurulan "Sonsuz Şükran Köyü"ne yerleşecek isimlerden birisi olan ünlü moda tasarımcısı Zeynep Tunuslu, inek sağıp biberonla buzağıları besledi.

10 Temmuz'dan bu yana devam eden sanat etkinlikleri nedeniyle Çavuş beldesine gelen Zeynep Tunuslu, Sonsuz Şükran Köyü'nde kerpiç evleri ziyaret etti.

Eline aldığı fırçayla bir evin ahşap pencerelerini boyayan Tunuslu, giydiği yöresel kıyafetlerden şalvarın çok rahat olduğunu belirtti. Tunuslu, ziyaret ettiği bir köy evinin bahçesinde süt sağan aileyi izledi. İneği sevip okşayan Tunuslu, inek sağmayı da denedi. İlk defa inek sağdığını belirten Tunuslu, büyükbaş hayvanlardan korktuğunu ve çekindiğini söyledi. Tunuslu, ardından buzağıları biberonla emzirerek besledi.

Ünlü moda tasarımcısı, bahçede hazırlanan domates salçası hakkında evin hanımından bilgi alırken, leğen içerisindeki salçayı kurumaması için bir süre kaşıkla karıştırdı. Yörede yetişen çileklerin tadına bakabilmek için çilek bahçelerini de gezen Tunuslu, akşam saatlerinde ise sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen konseri izledi.

ÜNLÜ MODA TASARIMCISI İNEK SAĞDI
ÜNLÜ MODA TASARIMCISI İNEK SAĞDI
ÜNLÜ MODA TASARIMCISI İNEK SAĞDI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2010 Cumartesi 11:41:00
Güncelleme :17 Temmuz 2010 Cumartesi 11:56:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?