7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Şampiyon Konya'ya döndü

Polonya'da düzenlenen 40. Uluslararası Halk Dansları Yarışması'nda, Halkbank'ın sponsorluğunda Türkiyeyi temsil ederek dünya birincisi olan Selçuk Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu Konya'ya döndü.

Selçuk Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu'nın dünya birincisi olması dolayısıyla Rektörlük Senato Salonu'nda düzenlenen basın toplantısına Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan, Halkbank Konya Merkez Şube Müdürü Yusuf Demirel, Halk Oyunları Topluluğu Sorumlu Öğretim Elemanı Uzman Ersan Bilgin ve topluluk elemanları katıldı.

Toplantıda konuşan Selçuk Üniversitesi Rektörü Süleyman Okudan öğrencilerin gösterdiği başarıdan dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Yurt dışındaki platformlara üniversitemizi taşımamız açısından bu tür başarılar bizim için önemli. Selçuk Üniversitesi sınırlarını aşıyor. Artık öğrencilerimizin başarılarına yetişemiyoruz. Bu yarışmaya üniversitemiz halk oyunları topluluğu Halkbank'ın sponsorluğunda katıldı ve büyük başarı elde etti. Üniversitemizdeki bu tür başarıların devamı açısından diğer kamu ve özel kuruluşların da desteğini bekliyoruz" dedi.

Halk Oyunları Topluluğu Sorumlu Öğretim Elemanı Uzman Ersan Bilgin ise, Polonya'nın Zakopane kentinde düzenlenen yarışmada sitilize dalda 19 ülke arasından son 10 yılın en yüksek puanını alarak birinci olduklarını ifade etti. Konuşmaların ardından toplantıya katılanlar yarışmada alınan birincilik ödülü altın balta ile fotoğraf çektirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 16:17:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?