6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Sanatçının evinde hırsız alarmı

Konya'da Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu Saz Sanatçısı Celalettin Aksoy'un evine hırsız girdiği ihbarı üzerine polis, itfaiye merdiveniyle pencereden girdiği dairenin kapısını levyeyle kırdı.

Olay, gece saatlerinde merkez Meram ilçesi Şeyh Sadrettin Mahallesi Eşref Saati Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu Saz Sanatçısı Celalettin Aksoy'un (47) evine hırsız girdiği ihbarı üzerine hareketli saatler yaşandı.

Gündüz saatlerinde misafir ağırlamak için evde bulunmadığı öğrenilen Celalettin Aksoy, gece eve döndüğünde eşi Zeliha Aksoy'un daire kapısını açmak istediği sırada kilidin açık olduğu fark etti. Kilidin açık olmasına rağmen kapının açılmaması üzerine içeride hırsız olabileceğinden şüphelenilmesi üzerine polise haber verildi.

Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, kapının açılmaması üzerine daireye pencereden girmek için itfaiyeye haber verdi. Apartman önüne toplanan çok sayıda mahalle sakini de merak içinde çalışmaları takip etti.

İtfaiyenin gelmesiyle uzatılan merdiven yardımıyla apartmanın 4. katına çıkan polis, camını kırdığı pencerenin kanadını açarak içeriye girdi. Daha sonra getirilen levye yardımıyla dairenin çelik olan kapısı, itfaiye ve polis tarafından uzun uğraşlar sonunda kırılarak içeri girildi. Evde yapılan aramada hırsıza rastlanmazken, kapının zorlandığı ancak hiçbir şeyin alınmadığı belirlendi.

Olaydan sonra polislere teşekkür eden Celalettin Aksoy, "Misafirimizi ağırlamak için dışarı çıkmıştık. Akşam eşim kapının açık olduğunu ancak buna rağmen açılmadığını fark edince polise haber verdik. Biz de bu şekilde içire girdik, hiçbir şeye dokunamamışlar" dedi.

.
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 12:46:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?