30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Şap aşı kampanyası başladı

EREĞLİ’DE İLKBAHAR DÖNEMİ ŞAP AŞI KAMPANYASI BAŞLADI

Konya’nın Ereğli ilçesinde, büyükbaş hayvanlara “İlkbahar Aşılama Kampanyası” başladı.

60 binden fazla büyükbaş hayvan varlığı olan Ereğli’de, İlçe Tarım Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Birimi elemanlarınca ekipler halinde aşılama çalışmaları başlatıldı. Aşılama çalışmaları İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra 35 serbest veteriner hekim, Damızlık Sığır Yetiştiricileri ve Süt Üreticileri Birliği elemanlarınca da yapılabilecek.

İlçe Tarım Müdürü Özkan Özgüven, Ereğli’nin özellikle büyükbaş hayvan varlığı bakımından önemli merkezlerinden biri olduğunu ve buna bağlı olarak da hayvan hareketleri ve hayvan sirkülasyonunun fazla olduğu bir merkez olması nedeniyle başta şap olmak üzere birçok hastalığa karşı koruyucu aşılama çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyledi.

Yetiştiricilerin aşılamaya dikkat etmesi gerektiğini belirten Özgüven, “Aşısız hayvanlara şap hastalığının bulaşması ve bu hastalığının ölümcül bir hastalık olması, aşısız hayvanlara sevk raporu verilmemesi nedeniyle hayvan sahipleri aşıları mutlaka yaptırmalı. Aşılarını yaptırmayan yetiştiricilerimiz hayvancılık konusundaki desteklerden faydalanamayacakları gibi hayvan sağlığı zabıtası kanunu gereğince aşısı yapılmayan her hayvan başına 144 TL para cezası da ödeyecekler” dedi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca uygulanan proje kapsamında üç yıldan beri yetiştiricilerden aşı bedeli alınmadığını dile getiren İlçe Tarım Müdürü Özkan Özgüven, sadece cüzi bir miktar aşı tatbik ücreti alındığını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2011 Cumartesi 10:56:05
Güncelleme :20 Şubat 2011 Pazar 00:01:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?