6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Saraçoğlu Mahallesi kontrolden geçti

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi sağlık ekibi Saraçoğlu Mahallesinde sağlık taraması yaptı.

Tam donanımlı sağlık ekibi ilçeye bağlı köy ve merkeze uzak mahallerde taramalarını sürdürerek sağlık hizmeti ulaştırıyor. Saraçoğlu Mahallesinde de sağlık taraması gerçekleştirerek 70 hastayı muayene eden sağlık ekibi, ishal, bademcik iltihabı, bronşit, hipertansiyon, bel ağrısı ve gastrit şikayetlerinin rastlandığı bölgede vatandaşlara hastaneye gitmeden muayene olma fırsatı sundu. İlaç yardımının da yapıldığı hastaların düzenli olarak kontrol edileceği bildirildi.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, ilçe genelinde sağlık hizmetlerinin eksiksiz olarak yürütüldüğünü ifade ederek, yeni hizmet binasının zemin katında bulunan Sağlık İşleri Müdürlüğünce haftanın her günü ücretsiz poliklinik hizmetinin verildiğini söyledi.

Sağlık hizmetini merkeze uzak köy ve mahallelere, ayrıca ilçede yardıma muhtaç hastaların ayağına götürme kararı aldıklarını kaydeden Başkan Hançerli, hastaların yerinde muayenesi için gerekli olan hekim, hemşire ve ebelerin görevlendirildiğini belirtti. Bu hizmetin yardıma muhtaç vatandaşlara ücretsiz verdiklerini anımsatan Başkan Hançerli, ilaç giderlerinin de Karatay Belediyesince karşılandığını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2008 Salı 16:55:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?