6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Sayha Holding başkanı tutuklandı

Konya'da hakkında, "nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla kesinleşmiş 5 yıl hapis cezası bulunan Sayha Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erol Doğru, polis tarafından bağ evinde yakalanarak cezaevine teslim edildi.

Edinilen bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, haklarında "nitelikli dolandırıcılık" suçundan kesinleşmiş 5'er yıl hapis cezası bulunan Sayha Holding yöneticilerini yakalamak için bir süredir çalışma yürütüyordu. Yapılan araştırma sonucunda, holding yöneticilerinden bazıları 2 yıl önce yakalanarak cezaevine teslim edilmişti.

Uzun süredir aranan holdingin yönetim kurulu başkanı Mehmet Emin Doğru da geçtiğimiz hafta merkez Meram ilçesinde babasına ait bağ evinde yakalandı. Adliyeye sevk edilen Doğru, tutuklanarak Konya E Tipi Cezaevi'ne teslim edildi. Sayha Holding'te cezaları kesinleşen 8 kişi de cezaevine girmiş oldu.

Sayha Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erol Doğru ile birlikte 8 yöneticisi hakkında 24 Kasım 2005 tarihinde Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada 5'er yıl hapis ve 100'er bin TL para cezası verilmişti. Davanın temyize götürülmesi üzerine Yargıtay, Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin "nitelikli dolandırıcılık" konusunda Sayha Holding'in yöneticileri hakkında verdiği 5'er yıl hapis ve 100'er bin TL'lik para cezasını onamıştı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 12:03:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bunlarin yedegi ekmeklerin hepsi haramdir IP: 84.57.7.xxx Tarih : 4.09.2009 00:10:55

devletin zaafindan yararlanan.............!  nasil bir firsat veriliyorki bunlarin dürüst  alinterini hakkiyla kazanan insanlarin hakkini yiyebiliyorlar nede devletin bir yetkilisi bunlardan garibin hakkini alip geri veremiyorlar bunlar helal yiyenler olarak görünüyorlar ama her lokmada zehir oldugunun farkinda degiller bunlarin sofralarina asla oturulmaz  SEVGILI HOCALAR FETVA VERIYORLARDI BANKALARDAN ALINAN FAIZDIR DIYE SIMDI SORALIM HANGISI FAIZ DEVLETIN BANKASINDA FAIZI ALAN PARASI CEBINDE BUNLARLA IS YAPMAK ISTEYEN TEMIZ MÜSLÜMAN KAYIPTA ASLA YANILTMAYIN GÜZEL INSANLARI:  BUNLARI MAHKUM ETMEK  DEVLETiN iSi ÖYLE KANUNLAR CIKARTINKI BU GIBILER OYUNU BASKA ALANDA OYNASINLAR GARIBIN PARASIYLA LÜXS YASAYAN:::::::::! OLMAMALI YAZIK BU INSANLARA  YAZIK  5 sene almis  az böylelerine cok daha fazla olmali devleti soyanlarin hepsini aldiniz bunlarin hic bir seylerini birakmayacaksiniz !!1