6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

SBS Türkiye 7.'si Konya'dan çıktı

SBS TÜRKİYE 7.'Sİ KONYA'DAN ÇIKTI

Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarına göre, soruların hepsini doğru bilerek 500 tam puan alarak Türkiye 7.'si olan Konya'nın Ereğli ilçesinde okuyan Ali Sarıca, ileride ülkesine faydalı bir iş sahibi olmak istediğini söyledi.

Ereğli ilçesinde özel bir okulda okuyan ve öğretmen bir babanın çocuğu olan Ali Sarıca, düzenlenen basın toplantısında aldığı derece ile büyük bir başarı yakaladığına inandığını söyledi.

Başarısını öğretmenlerine, ailesine ve düzenli çalışmaya borçlu olduğunu dile getiren Sarıca, "Bana bu başarıyı yakalamamda büyük katkıları olan okulum öğretmenlerine ve aileme teşekkür ediyorum. Ben, disiplinli ve planlı çalışmam sayesinde bu başarıyı yakaladım. Bundan sonraki hedefim, kendime yararlı olacak bir liseye gitmek ve ardından da güzel bir üniversiteye girebilmek. İleride de toplumda etkili bir mesleğe sahip olmak ve ülkeme faydalı olmak istiyorum" dedi.

Ailesinin kendisine büyük destek verdiğini dile getiren Sarıca, başarılı olabilmek için sürekli ve düzenli çalışmanın önemine değindi. Okul Müdürü Hüsnü Akkaya ise Ali Sarıca'nın aktif ve başarılı bir öğrenci olduğunu ifade ederek, "Biz kendisinden bir derece bekliyorduk ama Türkiye genelinde bir başarı beklemiyorduk. Ali Sarıca, bu başarısı ile hem okulumuzu, hem ilçemizi hem de ilimizi Türkiye genelinde başarılı bir şekilde temsil etmiştir. Öğrencimizin topluma faydalı bir birey olacağından eminiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2010 Perşembe 15:02:04
Güncelleme :8 Temmuz 2010 Perşembe 18:01:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?