7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Şeb-i Arus biletleri 50 TL

ŞEB-İ ARUS BİLETLERİ 50 TL

Konya'da 7-17 Aralık tarihlerinde yapılacak, Hz. Mevlana'nın 737. Vuslat Yıldönümü Uluslar arası Anma Törenlerinde satılacak biletlerin fiyatları, Şeb-i Arus gecesi için 50 TL, diğer seanslar için 15 TL olarak belirlendi.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan başkanlığında toplanan düzenleme komitesinin belirlediği satılacak biletlerin ücretlerine ilişkin karar, İl Genel Meclisinin Kasım Ayı 14. Birleşimi'nde görüşüldü. İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, 30 yılı aşkın bir süredir devam eden törenlerin her yıl sorunsuz yapıldığını, yerli ve yabancı binlerce turistin Konya'da bir araya geldiğini söyledi. İl Özel İdaresi Kanunu gereğince, düzenleme komitesinin aldığı kararların meclis onayından geçeceğini kaydeden Selvi, elde edilecek bilet gelirinin tören giderlerinde kullanılacağını bildirdi.

Plan ve Bütçe Komisyonu ile Turizm Komisyonu'nun konuya ilişkin raporları'nın okunmasının ardından tasavvuf konseri ve sema gösterisinin yapılacağı, Mevlana Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek törenlerde gündüz ve gece seansları için biletlerin 15 TL'den satılması kararlaştırıldı. Törenlerin son günü, 'Düğün Gecesi' anlamına gelen ve başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere kabine üyeleri ile devletin üst düzey yöneticilerinin katıldığı Şeb-i Arus gecesi biletlerinin 50 TL'den satılması oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarının ücretsiz bilet taleplerinin de belirli bir kota çerçevesinde karşılanmasına ilişkin çalışma yapılması kararlaştırıldı.

ŞEB-İ ARUS BİLETLERİ 50 TL
ŞEB-İ ARUS BİLETLERİ 50 TL
İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2010 Çarşamba 13:36:03
Güncelleme :24 Kasım 2010 Çarşamba 13:41:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?