7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Şeb-i Arus törenleri başlıyor

ŞEB-İ ARUS TÖRENLERİ BAŞLIYOR

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, 7-17 Aralık tarihleri arasında yapılacak Hz. Mevlana'nın 737. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri'ne (Şeb-i Arus) yerli ve yabancı 45 bin turistin katılımının beklendiğini söyledi.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Bilir ve Hz. Mevlana'nın 22. kuşak torunu Esin Çelebi Bayru ile birlikte Şeb-i Arus törenleri hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Konya'nın 7 Aralık tarihinden itibaren yeniden dünya vizyonuna çıkacağını söyleyen

Vali Doğan, bu yıl törenlerle ilgili çalışmaları hukuki bir tabana oturtmaya çalıştıklarını belirtti. Hazırlanan yönerge ile kimlerin hangi sorumlulukları yönetmesi gerektiğinin belirlendiğini ve bunun sonuçlarının önümüzdeki yıllarda yapılacak törenlerde ortaya çıkacağını ifade eden Vali Doğan, "Böyle uluslararası bir etkinliğin bizim açımızdan bir sınav olduğunun farkındayız. Dünyanın çeşitli bölgelerinden gelecek devlet adamlarını, düşünce insanlarını Konya misafirperverliği ile ağırlamaya çalışacağız.

Şüphesiz Konya'nın daha önceki yıllardan itibaren ciddi bir deneyimi ve altyapısı var. Bu deneyim ve altyapıyı bu yıl da elverdiği ölçüde en iyi şekilde kullanmaya gayret edeceğiz. Başarılı bir dönem geçirmeyi temenni ediyorum" dedi. Vali Doğan, geçen yıllarda olduğu gibi yılki törenlere de ortalama 45 bin yerli ve yabancı turistin beklendiğini sözlerine ekledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, törenler için Konya'ya gelecek turistlerin en iyi şekilde ağırlanması için hizmet sektöründe çalışanlar ve halktan istirhamda bulundu. İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan da, törenlerde bu yıl ilk kez Genelkurmay Başkanlığı Menteran Bölüğü'nün yer alacağını açıkladı. 7 Aralık'ta Sevgi ve Hoşgörü Yürüyüşü ile başlayacak törenin Mevlana Müzesi'nde çocuk semazenlerin gösterisi ile devam edeceğini dile getiren Çıpan, "Bu yıl ilk kez Genelkurmay Başkanlığı

Menteran Bölüğü etkinliğe katılacak. Kortej yürüyüşünün ardından Kültür Park'ta konser verecekler. Ancak hava muhalefeti olursa konser Mevlana Kültür Merkezi'nde olacak. Sema törenleri ise 11 akşam, 5 gündüz olmak üzere 16 seans icra edilecek. Programlarımızın yanı sıra bir takım bilimsel ve sanatsal programlar da olacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2010 Cuma 11:43:02
Güncelleme :3 Aralık 2010 Cuma 11:51:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?