6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Şefkat-Der'li kadınlardan protesto

Merkezi Konya'da bulunan Şefkat-Der'e bağlı Hayata Tutunma Evleri'nde kalan kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle "One Minute"li bir protesto gerçekleştirdi.

Konya Kayalıpark PTT binası önünde gerçekleşen protestoda kadınların ellerinde tuttuğu ve "One Minute Hükümet, TBMM, Yargı" yazılı pankart dikkat çekti. Kadınlar adına bir açıklama yapan dernek başkan yardımcısı Ayfer Erel, Türkiye'de kadınlara ve çocuklara yönelik cinayet, şiddet ve tecavüz vakalarında büyük artış olduğunu belirterek, "Buna karşılık katliamların, sapıklıkların, şiddet olaylarının önlenmesine yönelik olarak gerekli koruma tedbirlerinin alınmamasını, cezaların yeteri kadar caydırıcı olmamasını, yeteri kadar kadın sığınma evinin bulunmamasını, şiddet uygulayan erkeklerin tutuksuz yargılanmasını veya cezalarının ertelenmesini protesto ediyoruz" dedi.

Can güvenliği bakımından risk altında olup da devlete sığınan kadınlara yeteri ilginin gösterilmediğini de iddia eden Erel, "Suç duyurularında bulunan kadınlara, korunmaları konusunda devlet yetkilileri tarafından yeterli özen gösterilmemektedir. Bu tehditlerin çoğu cinayetle neticelenmiştir. Bu cinayetler, savcılığa başvurduğu halde korunamayan kadınların başına gelmiştir. Bu konuyla ilgili hükümete, meclise ve yargıya sesleniyor ve "One Minute" diyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kadınlar, hazırladıkları mektupları Yargıtay, Başbakanlık, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Adalet Bakanlığı'na postaladılar.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2009 Cumartesi 21:32:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?