2
Mayıs
2024
Perşembe
KONYA

Şehide hazin veda

Şırnak’ın Uludere İlçesi’nde girilen çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Bayram Tekin memleketi Konya’da gözyaşları arasında toprağa verildi.

Dün sabah saatlerinde terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit düşen Çakırsögüt 4. Jandarma Özel Harekat Taburu 2. Bölük Timinde görevli Jandarma Uzman Çavuş Bayram Tekin şehit olmuştu. Şehit Tekin’in naaşı Diyarbakır’da düzenlenen törenin ardından dün gece Konya’ya getirildi. Hastaneden alınan Tekin’in Türk Bayrağı’na sarılı naaşı ilk önce baba ocağına götürüldü. Burada şehidin yakınları dua ederek göz yaşları ile Tekin’in naşını törenin yapılacağı Mürşitpınar Camisine uğurladı.

Törene şehidin eşi Gülay, 1,5 yaşındaki oğlu Altay, Annesi Fadime, babası Servet Tekin ile kardeşleri, TBMM Başkan Vekili Mehmet Sağlam, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, , Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Boran, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Ak Parti ve MHP Konya Milletvekilleri, protokol üyeleri, emniyet personeli, askerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ACILI EŞ; BİR ASKER DAHA YETİŞTİRİYORUM

Cenaze töreni öncesinde şehidin eşi ,”Ağlayıp kalleşleri sevindirmeyeceğim.Bir asker daha yetiştiriyorum. Oda babası gibi bir yiğit” dedi. Acılı eş oğlu Altay’ı kucağına alarak onunla konuşmaya başladı. Bu sırada ağlamaya başlayan 1,5 yaşındaki Altay herkesi ağlattı.

Cuma namazından sonra şehit Tekin için tören düzenlendi. Öz geçmişi okunan Tekin’in mezun olurken derece aldığı belirtildi. Cenaze namazı kılınmasının ardından tören mangası tarafından omuzlara alınan şehidin naaşı top aracına konuldu.

Bir süre top aracında giden şehidin naşını daha sonra vatandaşlar omuzlayarak Konya Şehitliği’ne kadar götürdü. Şehitlikte göz yaşları arasında Tekin’in naaşı toprağa verilerek saygı atışı yapıldı.

2 AY ÖNCE KOMUTANLARI ŞEHİT OLDU

14 Şubat 2012 tarihinde de Şırnak’ın Uludere İlçesi yakınlarında PKK’lı teröristlerle girilen çatışmada Jandarma Özel Harekat’ta görevli Astsubay Kıdemli Üstçavuş Murat Bayram şehit olmuştu. Evli ve bir çocuğu olan 31 yaşındaki Murat Bayram memleketi Erzincan’da göz yaşları arasında toprağa verilmişti.

AYNI AD VE SOYADI TAŞIYAN ÖĞRETMENDE ŞEHİT OLMUŞTU

25 Ekim 1993 tarihinde de Bitlis Yolalan Beldesi Düzköy Erikli köyünde görev yapan 4 öğretmen ve bir çocuk terör örgütü PKK tarafından katledilmişti. 29 yaşındayken şehit edilen Bayram Tekin’de bu öğretmenlerden biriydi. Bayram Tekin’in yanında bulunan öğretmen eşi Yasemin ve kızı Betül Tekin’de şehit edilmişti.

iha
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2012 Cuma 18:20:02
Güncelleme :13 Nisan 2012 Cuma 18:24:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?