6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Şehidin evine taziye ziyareti

KONYALI ŞEHİDİN EVİNE TAZİYE ZİYARETİ

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Konyalı şehit Piyade Er Süleyman Ballan için kurulan taziye çadırını ziyaret etti.

Konya'nın merkez Meram ilçesinde bulunan şehit Süleyman Ballan'ın annesinin yaşadığı evin yanına kurulan taziye çadırına ilk olarak Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, beraberinde Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve AK Parti Konya Milletvekilleri ile geldi. Bakan Yılmaz ve beraberindekileri taziye çadırında ağırlayan şehit Ballan'ın dayısı Şerafettin Bulgurcu, kendisinin 53 yaşında olduğunu ve yeğeninin kalan 50 gün askerliğini gönüllü olarak yapmak istediğini

belirterek, "Devletimizin bütünlüğünü bozmak adına bu tür emeller içinde bulunanlar amaçlarına asla ulaşamayacaklardır. Emin olun benim gibi binlerce vatandaşın benim gibi gönüllü olarak gideceğine inanıyorum" dedi.

Şehidin akrabalarına taziyelerini ileten Bakan Yılmaz burada yaptığı açıklamada, şehit olan Süleyman Ballan'ın artık Türk milletinin bir evladı olduğunu dile getirerek, "Devletimizin geleceği adına bu tür terör eylemlerinden hiçbir zaman sonuç alınamayacağını biliyoruz. Tam aksine, bu tür hain saldırılar milletimizin derin bilincinde yerini bulacak, milletimizin birliği bütünlüğü daha da pekişecek. Türkiye gibi güçlü bir ülkeyi çekemeyenler var. Ama emellerine asla ulaşamayacaklar" şeklinde konuştu.

Bakan Yılmaz taziye çadırında bulunduğu sırada MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal ve beraberinde bulunan MHP Milletvekilleri taziye çadırına geldi. Faruk Bal ve beraberindeki MHP heyeti şehit yakınlarına taziyelerini ilettikten sonra Bakan Yılmaz ve beraberindeki heyetle tokalaştı. Çadırdaki ziyaretini tamamlayan Bakan Yılmaz daha sonra şehidin evine giderek annesine taziyelerine iletti. Bakan Yılmaz, daha sonra şehidin evinden ayrıldı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal ise yaptığı açıklamada, hain bir saldırı sonucu 11 vatan evladının şehit düştüğünü ifade ederek, "Devletimiz, milletimizin milli birliğini, kudretini ortaya koyacak ve teröre anladığı dilden cevap vererek sonuçlandıracak azim ve kararlılıkta olmalıdır. Bu kapsam içinde bölgede olağanüstü hal ilan edilmeli, açılım adı altında PKK'ya taviz vermekten vazgeçilmeli, yol boylarındaki kontroller sıklaştırılmalı, PKK kendi ini olan Kandil'de bertaraf edilmelidir" şeklinde ifade etti.

KONYALI ŞEHİDİN EVİNE TAZİYE ZİYARETİ
KONYALI ŞEHİDİN EVİNE TAZİYE ZİYARETİ
KONYALI ŞEHİDİN EVİNE TAZİYE ZİYARETİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2010 Pazar 22:00:01
Güncelleme :21 Haziran 2010 Pazartesi 10:41:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?