4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Şehit ailelerine Devlet Övünç Madalyası

Konya'da 2005 yılında Ağrı'da mayına basarak şehit düşen Jandarma Er İdris Candan ve aynı yıl Şırnak'ta mayına basarak şehit olan Jandarma Er Mehmet Özdemir'in ailelerine törenle Devlet Övünç Madalyası verildi. 

Konevi Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Konya Valisi Atilla Osmançelebioğlu, Garnizon Komutanı Tümgeneral Uğur Uzal, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, askeri ve mülki erkan, şehit aileleri ile öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kürsüye gelen Vali Atilla Osmançelebioğlu, Türkiye'nin şanlı bir tarihe sahip olduğunu ve bu tarihin yazılmasında bu ülke için şehit ve gazi olanların büyük emeği olduğunu belirterek, "Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü korumak, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen içimizdeki hainler ve dış düşmanlara karşı mücadelemiz devam etmektedir ve edecektir. Şehitlerimiz bu ülke için canlarını vermekten çekinmemiştir ve bundan sonra da çekinmeyecektir" dedi. 

Konuşmaların ardından şehit İdris Candan ve Mehmet Özdemir'in öz geçmişleri sinevizyon eşliğinde sunuldu. Sunum sırasında oğullarının resimlerini izleyen şehit yakınları ve Vali Osmançelebioğlu'nun eşi İncıla Osmançelebioğlu gözyaşlarını tutamadı. Sunumun ardından madalya törenine geçildi. Şehit er İdris Candan'ın madalyası babası Adnan Candan'a Vali Atilla Osmançelebioğlu tarafından takılırken, şehit er Mehmet Özdemir'in madalyası ise Garnizon Komutanı Tümgeneral Uğur Uzal tarafından babası Mükremin Özdemir'e takıldı. 

Madalya töreninin ardından duygularını anlatan şehit er İdris Candan'ın babası Adnan Candan, şehit babası olmanın kendine onur ve gurur verdiğini dile getirerek, "Ama sinemdeki ateş hiçbir zaman sönmeyecek bunu da biliyorum. Vatana böyle bir evlat yetiştirdiğimiz için çok gururluyuz. Allah'a şükürler olsun bize bir evlat nasip etti ve biz de vatan ve bayrak sevgisiyle onu askere gönderdik. O da görevini adam gibi adam olarak yaptı ve şehit düştü. Ne mutlu bizlere" şeklinde konuştu. İdris Candan'ın annesi Rabia Candan ise oğluyla gurur duyduğunu söyleyerek, "Gerekirse bende oğlum gibi savaşır ve şehit olurum. Bu vatana canım feda olsun" dedi. 

Şehit er Mehmet Özdemir'in annesi Ayşe Özdemir, oğlunun terhisine 10 gün kala bayrama onu beklerken şehit olduğu haberinin geldiğini ifade ederek, "Operasyona çıkmadan önce evi aradı. Telefonda benden bayram harçlığı istedi, kontör istedi. 'Anne, ben son görevime gidiyorum' dedi. Ama bir şey söylemek ister gibiydi. Sanki helalleşmek ister gibiydi. Bayrama kendisini beklerken şehit haberi geldi. Benim canım yandı. Bundan sonra kimsenin canı yanmasın" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2007 Salı 13:55:36
Güncelleme :20 Mart 2007 Salı 13:58:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?