6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Şehit ere son görev

ŞEHİT ER MUTLU, KULU'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Ardahan'da askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan Konyalı Er Arif Mutlu, Kulu ilçesinde toprağa verildi.

Şehit erin 3 yıl önce lise öğrencisiyken bir tiyatro gösterisinde şehit rolü oynadığı ve üzerine Türk bayrağı örtüldüğü öğrenildi.

Ardahan Çıldır ilçesinde önceki gün askeri aracın devrilmesi sonucu 5 silah arkadaşının yaralandığı kazada şehit olan Arif Mutlu'nun cenazesi dün akşam saatlerinde Kulu Devlet Hastanesine morguna getirildi. Cenazenin getirilişi sırasında morg kapısı önünde buluşan aile yakınları sinir krizleri geçirdi. Sabah morgdan alınan şehidin cenazesi Cumhuriyet Mahallesindeki evinin önüne son kez getirildikten sonra törenin yapılacağı Kulu Merkez Camii önüne götürüldü. Baba Abdurrahman ve anne Yıldız Mutlu ile kardeşleri tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.

Cuma namazının ardından İl Müftüsü Şükrü Özbuğday'ın kıldırdığı cenaze namazına Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekilleri Orhan Erdem, Özkan Öksüz, Hüsnü Tuna, Ali Öztürk, MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, askeri yetkililer ve yerel yöneticiler katıldı.

Namazın ardından şehidin cenazesi bir süre askerlerin omzunda taşındıktan sonra Camikebir Mahallesinde Kulu şehitliğine defnedildi.

3 YIL ÖNCE ŞEHİT ROLÜ OYNAMIŞTI

Öğrencisinin cenazesine katılan öğretmeni Seyit Ahmet Serbest, 3 yıl önce Arif Mutlu'nun 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen bir tiyatro gösterisinde şehit rolünü canlandırdığını ve üzerine Türk bayrağı örtüldüğünü gözyaşları içinde anlattı. Aileye başsağlığı dileyen öğretmeni, öğrencisinin rolünün gerçek olduğunu ve şehitlik mertebesine eriştiğini kaydetti.

Ardahan'ın Çıldır ilçesi Kenarbel köyü Mozret Tepesi mevkisinde önceki gün askeri aracın şarampole devrilmesi sonucu 5 asker yaralanmıştı. Yaralılar Ardahan Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, askerlerden Arif Mutlu kurtarılamayarak şehit olmuştu.

ŞEHİT ER MUTLU, KULU'DA TOPRAĞA VERİLDİ
ŞEHİT ER MUTLU, KULU'DA TOPRAĞA VERİLDİ
ŞEHİT ER MUTLU, KULU'DA TOPRAĞA VERİLDİ
ŞEHİT ER MUTLU, KULU'DA TOPRAĞA VERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2010 Cuma 16:08:05
Güncelleme :16 Nisan 2010 Cuma 19:01:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?