6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Şehit Onbaşı gözyaşlarıyla uğurlandı

Bingöl kırsalında teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Onbaşı Hasan Şahin, memleketi Konya'da sevenlerinin gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Terhisine 14 gün kalan şehit olan onbaşıdan geriye, "Kral tertip bizi unutmayın" yazısı ile askerden gönderdiği fotoğrafları kaldı.

Bingöl'ün Genç ilçesi Suluveren Taburu'nda vatani görevini yaparken dün teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Onbaşı Hasan Şahin'in cenazesi, bugün askeri konvoyla memleketi Konya'nın Çumra ilçesi Apasaraycık Köyü'ne getirildi.

Köy meydanında düzenlenen cenaze törenine, Konya Valisi Osman Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Engin Koçak, Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Mazlum Koçoğlu, Konya Emniyet Müdürü Salih Tuzcu, askeri ve mülki erkan ile köy halkı katıldı. Türk bayraklarıyla süslenen köy meydanına ellerinde Türk bayraklarıyla gelen vatandaşlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganları attı. Köy meydanına getirilen şehit askerin tabutuna sarılan anne Ayşe ile baba Durmuş Şahin'in ayakta zor durdukları gözlendi. Şehit onbaşı Şahin'in yakınları tabuta sarılarak öptü.

Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit onbaşı Şahin'in cenazesi, omuzlar üzerinde getirildiği köy mezarlığına defnedildi. Şehit Hasan Şahin'den geriye askere gitmeden önce bir traktör römorkuna yazdığı, "87-1 Kral Tertip, bizi unutmayın" yazısı ile askerde çektirip gönderdiği fotoğrafları kaldı.
Cenaze namazı sonrası baba Durmuş Şahin, "Altı çocuğum vardı. Birini vatan için şehit verdim. Gerekirse diğerlerini de vatanım için şehit veririm. Gerekirse ben de askere gider vatanım için şehit olurum. Teröristleri ağlayıp da sevindirmeyeceğim. Bugün ağlamayı düşünmüyorum. Ordumuz o hainlerin kökünü kazıyacaktır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 14:53:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?