30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Şehit polis davasında karar çıktı

ŞEHİT POLİS DAVASINDA BİR SANIĞA 15 YIL CEZA

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada bir polis memurunun şehit olup, başka bir kişinin öldüğü ve 2 kişinin yaralandığı davada 1 kişi yardım etmek suçundan hakkında açılan 3 ayrı davada 15 yıl 10 ay hapis cezası aldı

Olay, 13 Haziran 2009 tarihinde Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi Ofis Mahallesi Toprak Mahsulleri Ofisi'nde meydana gelmişti. İddiaya göre, K. ile R. aileleri arasında sıra meselesi nedeniyle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine olay yerine polis ekipleri geldi. Polisler iki aileye müdahale ettiği sırada çatışma çıktı. Arada kalan 36 yaşındaki evli ve 3 çocuk babası polis memuru Nihat Karakoca aldığı kurşun yarası sonrası şehit oldu. K. ailesi tarafından da Bekir Sami R. (30) kalaşnikofla vurularak

öldürüldü, 2 kişi yaralandı. Olaydan sonra polis 8 kişiyi gözaltına alırken, olayda polisi şehit edenin Bekir Sami R. olduğu iddia edilmişti.

DURUŞMALAR KONYA'DA GİZLİ YAPILDI

Polisli birlikte 2 kişinin öldüğü ve 2 kişinin yaralandığı olayda yardım yataklıkta bulunan sanıklar, 9 ay sonra Konya'da hakim karşısına çıkmıştı. Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın karar duruşması da güvenlik gerekçesiyle gizli yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanıklar Ali Murat R, Mehmet Halilbeg K. ile her iki tarafın yakınları katıldı. Mahkeme heyeti dava ile ilgili tüm eksikliklerin giderildiğini belirterek savcıdan esasa ilişkin mütalaasını istedi. Savcı, sanıklardan Ali Murat R.

hakkında TCK'nin 81/1 maddesi gereğince cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti sanıklardan Ali Murat R'yi 2 kişinin yaralanması ile ilgili 3'er yıl 9'ar ay, bir kişinin öldürülmesi ile ilgili de 8 yıl 4 ay olmak üzere toplam 15 yıl 10 ay hapis cezası verdi. Suça iştirak suçundan hakkında dava açılan tutuklu sanık Mehmet Halilbeg K. ile diğer tutuksuz sanıklar Rıdvan K, Harun Servan K, Cuma R, İsmail Ö, Mehmet R, Mehmet Ö. ise beraat etti.

ŞEHİT POLİS DAVASINDA BİR SANIĞA 15 YIL CEZA
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2011 Cuma 13:45:02
Güncelleme :14 Ocak 2011 Cuma 18:53:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?