6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Şehit polisin silahı bulunamadı

ŞEHİT POLİSİN SİLAHI BULUNAMADI

Konya'da şehit ettiği polisin silahını boş araziye attığı iddia edilen şüpheli, ambulansla götürülerek yer gösterdi ancak silah bulunamadı.

3 gün önce Konya-Karaman Karayolu Avdul köyü girişinde radar uygulaması yapan 15 yıllık polis memuru evli ve 2 çocuk babası Ömer Durmaz yakın mesafeden ateş edilerek öldürülmüş, olayla ilgili radar aracını inceleyen polis, zanlının üniversite 4. sınıf öğrencisi Hakan D. (21) olduğunu ve motosikletle radar aracına yaklaşarak polisi şehit ettiğini tespit etmişti. Önceki gün jandarma ile polisin düzenlediği operasyonla Çumra ilçesine bağlı Kucuzu köyünde Hakan D., 5 kurşunla bacağından vurularak yaralı olarak yakalanmış, olayda Astsubay Kıdemli Başçavuş Yüksel Durmuşcan sırtından yaralanmıştı.

 

KATİL, AMBULANSLA OLAY YERİNE GÖTÜRÜLDÜ

Olayın ardından güvenlik güçleri, Hasan D.'nin cinayette kullandığı silahı ele geçirirken, şehit edildikten sonra alınan polisin silahını bulamadı. Bunun üzerine güvenlik güçleri yaralı cinayet zanlısı Hasan D. ile görüşme yaptı. Zanlı Hasan D., "Olaydan sonra silahı aldım, şarjörüne baktım 4-5 mermi vardı, ben de bir işe yaramaz diyerek bir çantaya koyup, gece yarısı boş bir araziye attım" dedi.

Bunun üzerine güvenlik güçleri doktor ve sağlık görevlileri eşliğinde ambulansa konulan zanlı Hasan D.'yi Çumra'nın Avdul köyü yakınlarındaki silahı attım dediği araziye götürdü. 100'den fazla polis, zanlının silahı attım dediği yerde arama yaptı ancak silah bulunamadı. Yaralı zanlı, tekrar ambulansla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Zanlı, hastaneye girerken üzerinde örtülü bulunan çarşafla yüzünü kapattı.

 

ASTSUBAY TABURCU OLDU

Çumra'nın Kucuzu köyünde polis katili Hasan D. ile çıkan çatışmada yaralanan Astsubay Kıdemli Başçavuş Yüksel Durmcuşcan'ın Konya Numune Hastanesi'nde devam eden tedavisi tamamlandı. Sağlık durumu iyi olan Durmuşcan'ı hastanede son bir kez daha kontrol eden doktorlar, taburcu etti. Dinlenmesi için evine götürülen Durmuşcan'ın bir süre evinde devam edecek olan tedavisinin ardından tekrar görevine başlayacağı öğrenildi.

ŞEHİT POLİSİN SİLAHI BULUNAMADI
ŞEHİT POLİSİN SİLAHI BULUNAMADI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2010 Cuma 10:33:03
Güncelleme :13 Ağustos 2010 Cuma 13:15:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?