6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Şehitler anısına fidan dikildi

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehir genelindeki refüjlere Çanakkale Savaşı’na katılarak hayatını feda eden 2 bin 683 Konyalı şehidin anısına çiçekli fidan dikimi gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şehir genelinde yeşil alan oluşturma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, bu konuda Avrupa Birliği (AB) standartlarının yakın bir zamanda yakalanacağını söyledi.

Bir ağacın ancak 20 yılda yetiştiğini vurgulayan Başkan Akyürek, yeşil alanların zenginleştirilmesi ile ilgili yatırımların yanında, bu alanların korunması için de özel gayret gösterildiğini söyledi.

Çanakkale Zaferi’nin 93. yılının ülke genelinde büyük coşkuyla kutlandığını kaydeden Başkan Akyürek, Büyükşehir Belediyesi’nin de bu coşkuya fidan dikerek katkıda bulunduğunu ifade etti. Çanakkale Savaşı’nda en çok şehit veren illerden birinin Konya olduğunu hatırlatan Başkan Akyürek, “Geçtiğimiz yıl 21 Mart Dünya Ormancılık Günü’nde söz verdiğimiz şekilde, Çanakkale şehitlerimizin aziz hatıraları adına, şehirdeki tüm refüjlere onlar adına çiçekli ağaç dikimi gerçekleştirdik. Dikilen fidanların bakımları belediyemiz tarafından yapılarak uzun yıllar şehitlerimiz anısına yaşatılmaları sağlanacaktır” dedi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından, şehir genelindeki refüjlere 2 bin 683 Konyalı şehidimiz adına 61 bin 709 adet çiçekli fidan dikimi yapıldı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 14:09:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?