6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

'Şeker 42' operasyonu: 16 gözaltı

Konya polisinin düzenlediği operasyonda bir otomobilin bagajında 7,5 kilo esrar ele geçirilirken, olayla ilgili 16 kişi gözaltına alındı.

Polisin düzenlediği ikinci operasyonda ise Hatay'dan Konya'ya 6,5 kilo esrar getiren 2 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Narkotik Büro Amirliği ekipleri, Konya'ya esrar getirip satanlara yönelik "Şeker 42" adlı uyuşturucu operasyonu düzenledi.

İlk operasyonda polis, esrar maddesi bulunduğu belirlenen otomobilin kapılarını anahtar olmayınca çilingir aracılığıyla açtırdı. Aracın bagajın çöp poşetlerinde bulunan 7,5 kilo esrar maddesi el geçirilirken, olayla ilgili V.Y. (22), M.Y. (24), A.A. (28) ve F.Ü. (28) isimli şahıslar gözaltına alındı.

Olayın devamı olarak Şanlıurfa'da düzenlenen operasyonda ise esrar maddesini temin eden 11 kişi, Şanlıurfa'da 3 kilo esrar ve bin 200 adet Hint keneviri ile yakalandı. Konya-Ereğli Karayolu'nda yapılan ikinci operasyonda ise, narkotik ekipleri Hatay'dan Konya'ya kurye ile esrar maddesi geleceğini öğrenmesi üzerine harekete geçti.

Konya-Ereğli Karayolu'nda polis ekipleri, U.K. (23) ile M.T.'yi (20) esrar taşıdıkları kiralık araçla yakaladı. İki şüphelinin bulunduğu otomobilden 6.5 kilo satışa hazır esrar maddesi çıktı.

Her iki olayla ilgili Konya'da yakalanan 6 şüpheli Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 15:32:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?