6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Selçuk İletişim'e 8 ödül

SELÇUK İLETİŞİM'E 8 ÖDÜL

Selçuk Üniversitesi (SÜ) İletişim Fakültesi, geleneksel olarak her yıl gerçekleştirilen ve iletişimin oscarları olarak adlandırılan Aydın Doğan Vakfı Genç İletişimciler Yarışması'nda 8 ödül almayı başardı.

Bu yıl 21'incisi düzenlenen 'Genç İletişimciler Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi. İstanbul Hilton'daki ödül törenine Selçuk Üniversitesi'ni temsilen İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Hadi Sümer ile akademisyenler katıldı. 23 üniversiteden 796 öğrencinin yarıştığı kategorilerde 19 üniversiteden 132 öğrenci 91 proje ile ödül almayı başardı. Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi 2 birincilik, 1 ikincilik 5 de üçüncülük olmak üzere toplam 8 ödül kazandı. Televizyon Haberi Kategorisi'nde 1'inciliği Selçuk İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden Cemile Nur Korkmaz ile Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü'nden Güven Çelik ve Deniz Yıldız birlikte hazırladıkları 'Küçük Okul Büyük Umut' adlı çalışmaları ile kazanırken, aynı kategoride 2'nciliği ise Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV ve Sinema Bölümü öğrencileri Hasan İlkay Özduman, Şahin Karakaya ve Deniz Yıldız'ın hazırladıkları 'Aragonesli Köyün Çeşmesi' adlı çalışma kazandı. Yarışmada İstanbul Üniversitesi 5, Marmara, Gazi ve Ege Üniversiteleri 4'er; Anadolu Üniversitesi ise toplam 3 ödül alabildi.

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin aldığı ödüllerle son 6 yılda Genç İletişimciler Yarışması'na damga vurmayı başardığını belirten Dekan Prof. Dr. Haluk Hadi Sümer, “Burada elde ettiğimiz başarıyı oldukça önemsiyoruz. Fakültemizin toplamda 8 ödül kazanması oldukça ciddi bir başarıdır. Başarı çıtamızı her geçen yıl daha da yukarılara taşımak istiyoruz. Bu başarıda bizlere her anlamda destek veren rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Okudan ile emeği geçen öğrencilerimize ve onları yetiştiren akademisyenlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2009 Çarşamba 16:11:02
Güncelleme :9 Aralık 2009 Çarşamba 16:14:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?