7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Selçuk Üniversitesi'nde türban barışı

KONYA'da Selçuk Üniversitesi Alaaddin Keykubat Kampusu'nda türban sorunu yaşanmıyor.

Rektörlüğün, türbanlı öğrencilerin derslere alınmasına izin vermesinin ardından türbanlı öğrenciler kampusta ve dersliklerde türbanlarını çıkartmıyor. Bazı türbanlı öğrencilerin, arkadaşlarıyla kampusta bulunan kafeteryalarda, ders aralarında okey oyunu oynadıkları görüldü.

Toplam 85 bin öğrencisi bulunan Selçuk Üniversitesi'nin merkez kampusu olan Alaaddin Keykubat Kampusu'nda türbanlı öğrenciler herhangi bir sıkıntı yaşamadan derslerini takip edebiliyor. Öğrenciler, türbanlı ve türban takmayanlar arasında herhangi bir sorun yaşanmadığını söyledi.

Türbanlı öğrenciler, "Tüm arkadaşlarımız bizlere destek veriyor. Bu uygulamadan çok memnunuz. Herhangi bir problem yok." dedi. Türbanlı öğrenciler, kampusta ve dersliklerde türbanlarını çıkartmıyor. Bazı türbanlı öğrencilerin türbansız öğrencilerle samimi şekilde kampusta dolaştıkları, türbanlı öğrencilerin kafelerde okey oyunu oynadıkları görüldü.

Bölgede Aksaray Üniversitesi ve Karaman'da bulunan Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi'nde ise röktörlük kararları gereği türbanlı öğrenciler derslere alınmıyor. Bu üniversitelerde türbanlı öğrenciler ya peruk takıyor ya da türbanlarını çıkarıyor.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2008 Perşembe 11:24:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?