6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Selçuk Üniversitesi'nden açıklama

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Senatosu, Okyanus Operasyonu kapsamında Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan'ın gözaltına alınmasıyla ilgili bir açıklama yayınladı.

Okyanus Operasyonu kapmasında dün gözaltına alınan SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan ile ilgili bugün üniversite senatosu bir araya gelerek açıklama yayınladı. Açıklama şöyle:

"Bilindiği üzere Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan ve 3 üniversite personeli yürütülmekte olan bir soruşturma kapsamında ifadelerine başvurulmak üzere 17 Kasım 2008 tarihinde gözaltına alınmışlardır. Henüz haklarında bir tutuklama ya da mahkumiyet kararı bulunmamaktadır. Buna rağmen basında bazı haksız, ağır ve aşağılayıcı ithamlara yer verildiği görülmüştür. Bir anlamda Sayın Rektörümüz ve şahsında üniversitemiz yargılanmadan infaz edilmek istenmiştir. Bu iddialar kişilere olduğu gibi kurumlara da büyük zarar vermektedir. Selçuk Üniversitesi, Türkiye'nin en saygın eğitim-öğretim kurumlarından birisidir. Yapılan haksız ve ölçüsüz iddialar öğrencisi, akademik ve idari personel ile bir bütün olan Selçuk Üniversitesi ailesini derinden üzmüş ve yaralamıştır. Yargı sürecinde gerçekler tüm açıklığıyla ortaya çıkacaktır. Bu konuda Türk yargısına güvenimiz tamdır. Sayın Rektörümüz bu üniversitenin gelişmesinde, huzur ve güven ortamının tesis edilmesinde çok büyük rol oynamıştır. Selçuk Üniversitesi, ülkemizin en iyi üniversitelerinden birisi olma iddia ve kararlılığı içerisindedir. Bu misyonundan hiçbir zaman taviz vermeden yoluna devam edecektir. Selçuk Üniversitesi Senatosu olarak Sayın Rektörümüze duyduğumuz güveni bir kez daha ifade ediyor ve Türk basınını daha duyarlı ve ölçülü olmaya davet ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 16:34:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?