7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Selçuk Üniversitesi'ne ödül

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ'NE KITALARARASI ÖDÜL

Polonya'da 2008 yılında düzenlenen 40. İnternational Polonya Zakopane Halk Dansları Yarışması'nda dünya birincisi olan Selçuk Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu (SÜHOT), bu kez de Tayland'da düzenlenen ve 15 ülkenin katıldığı Dünya Kültürleri Halk Dansları Festivali'nde "The Best Of Brilliant Show" ödülünü aldı.

ABD, İsrail, İtalya, Hindistan ve Çin başta olmak üzere 15 ülkeden yaklaşık 500 dansçının katıldığı festivale, Türkiye'den Selçuk Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu katıldı. Tayland'da düzenlenen yarışmada Türk ekibi 30 dakika süren gösterisinde Gaziantep, Çankırı, Trabzon yöreleri başta olmak üzere 6 ayrı oyun sahneledi. Bu yıl 5'incisi gerçekleştirilen festivalde 30 dakika süreyle sahnede kalan topluluk, kolbastı ile Aşuk-Maşuk'u da sahneledi. Festival kapsamında halk oyunları gösterilerinin yanı ıra kültürlerin tanıtımına yönelik sempozyum ve paneller gerçekleştirildi.

EN PRESTİJLİ ÖDÜL TÜRKİYE'YE

Türkiye'nin ilk kez davet edildiği festivale 35 dansçı ile katılan Selçuk Üniversitesi, yarışmalar sonunda festivalin en prestijli ödülü olan "The Best Of Brilliant Show" ödülünü almaya hak kazandı. Akademisyenler ve sanatçılardan oluşan komite kurulu, 16 günün sonunda Türk dansçıları sahnede gösterdiği üstün performans, kareografi, kostüm ve sahne sunumu nedeniyle en başarılı topluluk olarak seçti. Ödülü ise topluluk sorumlusu Öğretim Görevlisi Kadir Ersan Bilgin, Tayland'daki Surin Rajabhat

Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahcara Phanurat'tan aldı. Bilgin ile Selçuk Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Zekeriya Mızırak daha sonra Türk dili ve Türk kültürü üzerine sunumlar gerçekleştirdi.

Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını belirten SÜHOT Sorumlusu Ersan Bilgin, "Etkinlikler süresince tüm ülkeler kültürel tanıtımına ilişkin önemli faaliyetler gerçekleştirdi. Biz de gerek konferans ve sunumlarda, gerekse sahnedeki performansımızla katılımcı ülkeler ve komitenin takdirini kazandık. Ayrıca festivalin sonunda dünya barışına destek amacıyla tüm ülkelerin imzasını taşıyan ortak bir bildiri yayınlandı. Festivalin hem kültürel tanıtıma hem de dünya barışına önemli bir katkı saladığını düşünüyorum" dedi.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ'NE KITALARARASI ÖDÜL
İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2010 Pazartesi 16:09:00
Güncelleme :1 Şubat 2010 Pazartesi 16:22:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?