7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Selçuklu Belediyesi’nde hızlı hizmet

SELÇUKLU BELEDİYESİ’NDE HIZLI HİZMET

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, etkin, kaliteli ve hızlı hizmet için ‘Kamu Hizmet Standartları Tablosu’ oluşturdu.

Kamu Hizmet Standartları Tablosu belediye hizmetlerinin etkin, verimli, hesap verilebilir, vatandaş beyanına güvenen ve şeffaf bir kamu yönetimi oluşturmak, idarelerin uyması gereken usul ve esasları düzenlemek amacıyla gerçekleştirildi. Hizmetlerini ilk kademede vatandaşa en yakın yerde sunmayı amaçlayan Selçuklu Belediyesi tarafından hazırlanan, ‘Kamu Hizmet Standartlar Tablosu’nda hangi hizmetin nasıl alınacağı ve süresi ile bilgiler yer alıyor.

Belediyenin resmi internet sitesinde de yayınlanan tabloda, 18. Madde uygulaması neticesinde tapu imar işlemleri 1 saatte, nikah işlemleri ise 1 günde sonuçlandırılıyor. İşyeri açma ruhsatı 1 gün, vergi tahsilatı 10 dakika, bilgi ve belge talebi 3 gün olarak zamanlandırıldı. İstenen hizmet, standartlar tablosunda belirtilen süre içinde gerçekleşirken, sonucun olumsuz olması durumunda başvuru sahibine gerekçesi bildirilerek, itiraz mercii ve süresi gösterilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2010 Salı 12:01:05
Güncelleme :23 Şubat 2010 Salı 12:17:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?