6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Selçuklu Belediyesi'nden umut evi

SELÇUKLU BELEDİYESİ'NDEN UMUT EVİ

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından tedavi gören kanser hastaları ve yakınlarının barınması için hazırlanan Umut Evi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, merkez ilçe belediye başkanları, Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Tezer Kutluk, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden birisinin açılış töreninde bulunduklarını belirterek, "Selçuklu ilçesi, 470 bin nüfusuyla Konya'nın en büyük merkez ilçesi konumunda. Ekonomi ve eğitim konularının dışında ilçemiz sağlık konusunda da merkez bir ilçe. İlçemiz sınırları içinde tam teşekküllü 9 adet hastane bulunuyor. Biz de bu konuda üzerimize ne düşer dedik ve Konya'nın büyük bir eksiğini gidermek istedik. Bugün hizmete açacağımız bu bina, kanser hastaları ve yakınlarının barınması için 45'er metrekarelik 32 süit odadan oluşuyor. Binamız sadece barınma değil kanser hastaları ve yakınları için her türlü psikolojik desteği sağlayacak donanım ve personele sahip. Ayrıca binamızda masa tenisi, kütüphane ve internet imkanları da barınanların hizmetinde olacak" dedi.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ise, Türk devlet geleneğinde sosyal devlet anlayışının önemli bir yer tuttuğunu ifade ederek, "Geçmişten günümüze devlet erkanının yaptığı uygulamalar bu gün de yaşatılmaktadır. Günümüzün en önemli ve yaygın görülen hastalıklarından biri olan kanserle mücadelede Selçuklu Belediyesi'nin hayata geçirdiği Umut Evi Projesi'yle bu geleneğin devam ettiğini görmekteyiz” dedi.

Konuşmaların ardından Umut Evi, protokol üyelerinin kurdele kesiminin ardından hizmete açıldı. Bir süre binayı gezen davetliler, bina hakkında bilgi aldı.

SELÇUKLU BELEDİYESİ'NDEN UMUT EVİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 13:08:05
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 13:10:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?