6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Selçuklu Belediyesi'ne 'Kalite' belgesi

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından 3 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi almaya hak kazandı. Belgeler, düzenlenen törenle verildi.

Rixos Otel'de düzenlenen törene Konya Valisi Osman Aydın, TSE Başkanı ve Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, davetliler ve belediye personeli katıldı.

Törende konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, aldıkları kalite belgelerinin halka daha iyi hizmet etmek için yaptıkları çalışmalar sonucu hak edildiğini belirterek, "Gelişmiş ülkeler içinde kaynakları bizim kadar bol olan bir ülke yok. Örneğin Japonya gerek doğal kaynaklar, gerekse nüfus bakımından bir çok ülkeden daha geride ancak gelişmişlik seviyesine bakarsanız bu ülkelerin kat ve kat üzerinde. Bunun nedeni elindeki kaynakları doğru sistem yönetimiyle kullanması. Biz de gelirlerimizi ve elimizdeki personeli en kaliteli ve verimli biçimde kullanmaya gayret ettik ve bu gayretlerimizin sonucunu alıyoruz" dedi.

Türkiye'de bu üç kalite belgesini almaya hak kazanan ilk belediye olmanın gururu içinde olduklarını da dile getiren Başkan Esen, "TS-EN- ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi, TS-18001 İş Sağlığı ve Güvenliği (OHSAS) ve TS-EN-ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgesini aynı anda alan ilk belediyeyiz ve bununla gurur duyuyoruz. Sayın Başbakanımız her şehrin marka bir şehir haline gelmesini istediğini belirtmişti. Marka şehirler ancak düzenli yönetim sistemleriyle oluşabilir. İlçemizin nüfusu 9 yılda yüzde 40 arttı ancak elimizdeki personel buna paralel olarak artmadı. Biz de elimizdeki kaynakları ve personeli en verimli şekilde kullandık ve bu sayede bütçemizin yüzde 60'ını yatırıma ayırabildik. Bu belgeleri almamızda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 11:33:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?