7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Selçuklu büyük organizasyona hazır

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen “Anadolu Selçuklu Şehirleri ve Uygarlığı” konulu sempozyuma üst düzey yerel yöneticilerin katılacağı bildirildi.

Selçuklu Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün himayesinde düzenlenen “Anadolu Selçuklu Şehirleri ve Uygarlığı” konulu sempozyumun 7 Ekim Salı günü başlayacağı belirtildi.

Konya Rixos Hotel’de yapılacak ve iki gün sürecek sempozyumda yurt içi ve yurt dışından 21 konuşmacının tebliğ sunacağı, çok sayıda Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı, İl ve İlçe Belediye Başkanları’nın da katılacağı kaydedildi.

Kendi alanında Türkiye’nin en büyük ve önemli etkinlikleri arasında gösterilen sempozyumun açılış oturumunda, Prof. Dr. Metin Sözen, Prof. Dr. Halil İnalcık, Prof. Dr. Oluş Arık, Prof. Dr, Yusuf Halaçoğlu, Prof. Dr. Ali Birinci ve Prof. Dr. Haşim Karpuz’un konuşacağı açıklandı. İkinci oturumun ardından Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin, Akşehir Belediye Başkanı Mustafa Baloğlu ve Amasya Belediye Başkanı İsmet Özaslan’ın şehirleriyle ilgili sunum yapacağı bildirildi.

Bu arada, sempozyum nedeniyle bir araya gelecek Türkiye Belediyeler Birliği üyelerinin encümen toplantısını da Konya’da gerçekleştireceği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2008 Pazar 16:02:32
Güncelleme :5 Ekim 2008 Pazar 16:03:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?