6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Selçuklu en çevreci belediye

Selçuklu İlçe Belediyesi, "Türkiye'nin En Çevreci Belediyesi Seçilmesi Projesi" kapsamında ildeki en başarılı belediye seçildi.

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen "Türkiye'nin En Çevreci Belediyesi Seçilmesi Projesi" kapsamında tüm belediyelerin çevre projelerinin değerlendirildiği etkinlikte, Konya ilçe belediyeleri arasında Selçuklu Belediyesi, Konya'yı En Çevreci Belediye olarak temsil edecek. Konya Valiliği'nden konu ile ilgili Selçuklu Belediyesi'ne gönderilen yazıda, "İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu tarafından İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nde gerçekleşen toplantıda Selçuklu Belediyesi, En Çevreci Belediye Projesi İl Birincisi seçilmiştir" denildi. Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen etkinlik çerçevesinde tüm illerdeki belediyelerden birinci seçilen projelerin Aralık ayında değerlendirmeye alınacağı belirtildi. Projede aranan kriterlerde; Atık Yönetimi, Hava Kalitesi ve Gürültü Yönetimi başlıkları altında değerlendirme yapıldı.

Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, Selçuklu Belediyesi'nin En Çevreci Belediyeler Projesi'nde Selçuklu Belediyesi'nin il birincisi seçilmesinin kendilerini son derece mutlu ettiğini belirterek, "Selçuklu Belediyesi olarak yaptığımız gayretli çalışmalar bu tür etkinliklerde elde ettiğimiz başarılarla anlam kazanmaktadır. Bu bize ayrı bir mutluluk ve çalışma azmi vermektedir. Hemşehrilerimize en iyi hizmeti vermenin yanı sıra içinde yaşadığımız kente yakışır çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Çevre ve Orman Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği bu yarışmada da en iyi sonucu alacağımıza inanıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2008 Pazar 16:44:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?