6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Selçuklu sporun merkezi olacak

SELÇUKLU SPORUN MERKEZİ OLACAK

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından Yazır Mahallesi'ne yaptırılacak olan spor salonunun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Törene, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) Genel Başkanı ve Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Baykan, AK Parti il ve ilçe yöneticileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sosyal ve kültürel hayatın gelişmesi için çalışmalar yapıldığını belirterek, “Selçuklu'da yaşayan hemşehrilerimizin her alanda ihtiyaçlarını karşılayabilecek nitelikte tesis yapma sorumluluğu bulunan belediyemiz; 5 ayrı merkezde spor ve rekreasyon merkezi projelendirmiştir. Yazır, Hüsamettin Çelebi, Sancak, Selahattini Eyyubi, Hocacihan mahallelerinde planlanan ve ilkinin temelini atacağımız spor merkezlerimiz özellikle okullara yakın bölgelere planlandı. Böylece mahalle sakinlerimizin yanı sıra öğrencilerimiz de bu salonlardan yararlanacaktır. 2 bin metrekarelik inşaat alanı, bin 150 metrekarelik spor alanı, aynı anda 30 kişinin yararlanabileceği kondisyon merkezi ve diğer sosyal alanlarına sahip olacak tesisimiz bölgemizin ihtiyacını karşılayacak niteliktedir. Spor salonu hentbol ve basketbol karşılaşmalarının oynanabileceği ölçüdedir” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, belediyelerin asli görevlerinin yanı sıra yaptığı sosyal ve kültürel hizmetlerle daha fazla gündeme geldiğini söyledi. Başkan Akyürek, “Her hafta belediyelerimiz tarafından yapılan hizmetlerin açılış ya da temel atma töreninde bir araya geliyoruz. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri birlikte ahenk içinde hemşehrilerimize en iyi hizmeti vermenin gayreti içindeyiz” şeklinde konuştu.

Vali Aydın Nezih Doğan ise, yaşantımızda ihtiyaç duyulan hizmetlerin belediyeler tarafından gerçekleştirildiğini belirterek, “Daha önce eğitim, kamu hizmeti ve yatırım deyince farklı şeyler anlıyor ve farklı kriterler kullanıyorduk. Bugünlerde o kriterleri kullanmıyoruz. Günümüzde kriterleri oluşturan faktörler çok farklı. Bu tesisler bu kriterlerin belirlenmesinde önemli etken olmaktadır. Bu tür yatırımların artmasını ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” diyer konuştu.

Konuşmaların ardından Yazır Spor Salonu'nun temeli protokol üyeleri tarafından atıldı.

SELÇUKLU SPORUN MERKEZİ OLACAK
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2010 Cuma 14:59:03
Güncelleme :7 Mayıs 2010 Cuma 15:37:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?