6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Selçuklu'da 30 bin kişiye mobil iftar

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, oluşturulan mobil iftar ekibiyle Ramazan ayı boyunca günde bin kişiye sıcak yemek dağıtıyor.

Selçuklu Belediyesi, önceki yıllarda Ramazan'da iftar çadırlarında hizmet verirken, bu yıl farklı bir uygulama başlattı. Belediye bünyesinde oluşturulan mobil iftar ekipleriyle, yaya trafiğinin fazla olduğu merkezi yerlerde iftar saati evine yetişemeyen vatandaşlara sıcak mönüden oluşan iftar paketlerini servis ediyor. Şehir merkezinde iftara yetişemeyen vatandaşlara hijyenik şartlara uygun paketler halinde sıcak mönüden oluşan yemekleri mobil iftar ekibi aracılığıyla dağıtımına başlandığını belirten Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehrin farklı bölgelerinde yapılan mobil iftar uygulaması ile vatandaşlara güzel bir imkan sunulduğunu belirtti.

Mobil iftar ekiplerinin hem hijyen şartlarına daha uygun olduğunu hem de şehrin değişik bölgelerinde her gün farklı kişilere yemek sunma imkanı sağladığını kaydeden Başkan Altay, "İftar yemekleri tamamen hayırsever iş adamlarımızın katkısıyla karşılanıyor. Belediyemize bağlı mobil ekipler, şehrin değişik yerlerinde günlük bin hemşehrimize sıcak yemek sunacaklar. Böylece her gün farklı kesimden insanlarımız iftarlarını rahatlıkla yapabilecekler. Evine yetişemeyen, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için güzel bir imkan sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2009 Pazar 14:32:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?