6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Selçuklu'da asfalt çalışması

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, yollarda araçların kayma direncini yükselterek kaza riskini azaltan bitümlü harç kaplama çalışması yapıyor.

Selçuklu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından ilçedeki büyük kavşakların yaklaşım noktalarında ve kaza oranı yüksek kavşaklarda bitümlü harç kaplama uygulaması yapılıyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ilk bitümlü harç kaplama çalışmasını Elmalı Hamdi Caddesinde yaptı.

Böylelikle yeni teknolojilerden de yararlanarak daha ekonomik, daha hızlı ve daha dayanıklı asfaltlama çalışması gerçekleştirilmiş oluyor.Bitümlü harç kaplama Türkiye’de ilçe belediyeleri arasında ilk olarak Selçuklu Belediyesi tarafından kullanıldı. Malzeme özel olarak tasarlanmış araçlarla hızlı ve kolayca uygulanarak yolların birkaç saat içinde kullanıma açılması sağlanıyor.

Belediye yetkilileri, bitümlü harç kaplama uygulaması ile asfalt yüzeyindeki çatlak ve boşlukların dolduğunu ifade ederek, malzemenin hava şartlarından olumsuz etkilenmediğini, renk ve doku ayrıntısı ile kaplamaya özel bir dayanıklılık sağladığını açıkladı.

Malzemenin kayma direncini yükselterek kaza riskini azalttığı, her türlü hava şartlarına uygun uzun ömürlü yüzey oluşturduğu belirtilirken, Selçuklu’da toplam 70 bin metrekarelik yol ve kavşakta bu özel malzemenin uygulanacağı vurgulandı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 13:37:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?