7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Selçuklu'da atık piller depolanıyor

SELÇUKLU'DA ATIK PİLLER DEPOLANIYOR

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından yürütülen atık pillerin toplanmasına yönelik çalışma sürüyor. Geri dönüşüm ekiplerince okullara dağıtılan atık pil kutularının dolması üzerine toplanmaya başlandı.

Selçuklu Belediyesi ilçede bulunan tüm okullarda atık pillerin toplanması amacıyla başlatılan çalışmaya devam ediyor. Çalışma kapsamında atık pillerin geri toplanabilmesi için tüm okullara atık pil depolama kutuları dağıtıldı. Atık pil depolama kutuları Selçuklu Belediyesi geri dönüşüm ekiplerince toplanmaya başlandı.

Selçuklu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçede bulunan tüm lise ve ilköğretim okullarına atık pil kutusu yerleştirildi ve dolan kutuların toplanmasına başlandı. Atık pillerin insan sağlığına ve çevreye ciddi zarar verdiğini ifade eden yetkililer, tüm ilçe halkını pil toplama kampanyasına katılmaya davet ederek, “Türkiye'de her gün 7 - 8 ton pil çöpe atılıyor. Başlatılan yeni uygulamayla, atık piller ile bataryaların insan sağlığına ve çevreye zarar verecek şekilde doğrudan veya dolaylı olarak doğal ortama atılmasını önlemeyi amaçlıyoruz. Selçuklu'da ilk olarak okullarda başlatılan bu uygulamanın kamu kuruluşları ve alışveriş merkezlerine yaymayı hedefliyoruz. Atık pil toplama kutularını vatandaşların kullanmasını ve kampanyaya destek olmalarını bekliyoruz. Çocuklarımıza daha sağlıklı bir gelecek bırakmak için pillerin uygun biçimde toplanması son derece önemlidir” dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2010 Perşembe 13:09:02
Güncelleme :18 Şubat 2010 Perşembe 13:45:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?