6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Selçuklu'da toplu nikah töreni

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi ile Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı'nın ortaklaşa düzenlediği törende, 35 çifte resmi nikah kıyıldı. 

Tarihi Zazadın Han'da gerçekleştirilen toplu nikah törenine, Konya Valisi Osman Aydın, Selçuklu Kaymakamı Şükrü Görücü, Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, Konya Emniyet Müdürü Salih Tuzcu, Mehir Vakfı Başkanı Mustafa Özdemir ve çok sayıda vatandaş katıldı. Nikah töreni öncesinde konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, tarihi Zazadın Han'ın Hz. Mevlana'nın gençlik yıllarında yapıldığını ve belediye olarak buranın restorasyonunun yapılarak güzel bir görünüme kavuştuğunu belirterek, "Böyle güzel bir yerde olmak bizim için mutluluk verici. 800 seneden beri kullanmakta olduğumuz bu güzel han, bir evlilik törenine ev sahipliği yapmış oluyor. Aile toplumun temelidir. Buradaki temel mesajımız, hali vakti yerinde olmayan gençlere destek olmak ve evlilik konusunda onlara yardımcı olmaktır" şeklinde konuştu. 

Türkiye'de aile müessesesine yönelik bir takım olumsuz yayınların olduğunu, bundan dolayı resmi nikahın önem taşıdığını ifade eden Başkan Esen, "Gençlerin öncelikle yapacağı iş nikahlarını kıydırmaktır. Nikahta keramet vardır" dedi. 

Mutlulukları gözlerinden okunan 35 çiftin nikahı Başkan Esen tarafından toplu olarak kıyılırken nikah şahitliklerini protokol üyeleri yaptı.

.
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2008 Pazar 18:05:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?