6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Selkap, ekonomiye katkı sağlıyor

SELKAP, EKONOMİYE ÖNEMLİ KATKI SAĞLIYOR

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından uygulanan Selçuklu Kaynağında Ayırma Projesi (SELKAP) ile binlerce kilovat enerji tasarruf edildiği, ağaçların kesilmekten kurtarıldığı bildirildi.

Selçuklu Belediyesi tarafından 30 bin konutta uygulanan SELKAP ile ilgili yapılan açıklamada, ilçenin değişik bölgelerine yerleştirilen geri dönüşüm kutuları, okul ve resmi kurumlara verilen kağıt atık torbaları ile atıkların ekonomiye yeniden kazandırıldığı bildirildi. Uygulanan proje ile, ilçe genelinde 2 bin 800 kilogram kağıt, 790 kilogram plastik, 280 kilogram metal ve 460 kilogram cam atığın toplandığı, bu atıkların geri dönüşümüyle 11 bin kilovat enerjinin tasarruf edildiği ve 50 ağacın kesilmekten kurtarıldığı ifade edildi.

Uygulamanın her geçen gün yaygınlaştığını belirten Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Selçuklu Belediyesi olarak Konya'da öncülüğünü yaptığımız çöplerin kaynağında ayrılması projesi ekonomimize ve çevreye büyük katkı sağlıyor. Gelişmişlik düzeyi açısından bu projenin uygulanıyor olması ve başarılı bir şekilde devam etmesi önemlidir. Yaptığımız çalışmalarla projeyi daha da yayarak çevremizin temiz kalmasını sağlarken, ekonomimize de katkı yapmış olacağız. İlçemizin farklı bölgelerine koyduğumuz geri dönüşüm sandıklarının daha verimli kullanılmasıyla bu rakamlar artacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 15:20:01
Güncelleme :20 Ocak 2010 Çarşamba 21:19:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?