6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

SELKAP çalışmaları başladı

Konya'nın merkez Selçulu İlçe Belediyesi tarafından uygulanan Selçuklu Kaynağında Ayırma Projesi (SELKAP) ikinci etap çalışmaları başlıyor.

Hızlı nüfus artışı, teknolojik gelişmeler ve yaşam standartlarının yükselmesiyle ortaya çıkan aşırı tüketimden kaynaklanan çevre kirlenmesinin kontrol altına alınması, kaynakların daha iyi ve tekrar kullanma imkanlarının geliştirilmesi amacıyla 2007 yılında başlatılan geri dönüşüm projesi yaygınlaştırılıyor. Bu kapsamda Selçuklu Belediyesi tarafından 2. etap çalışmaları projelendirildi.

30 bin konutta başlatılacak 2. etap geri dönüşüm projesi için 3 haftalık eğitim programı hazırlandı. 40 bin broşür, afiş ve yazılı materyalin sunulacağı eğitimler önümüzdeki günlerde başlayacak. Eğitim programı sonunda katı atıkların kaynağında ayrı toplanmasına başlanacak. Uygulama Bosna Hersek, Sancak, Akşemsettin, Sakarya, Dumlupınar, Aydınlıkevler mahallelerinde yapılacak. Halen 35 bin konutta uygulanan proje ile katı atıklar kaynağında ayrılarak ekonomiye kazandırılıyor. Proje ile ayda ortalama 550 ton kağıt, 150 ton plastik, 100 ton cam ekonomiye kazandırılıyor. Bu rakamlar 8 bin 900 litre petrol, 2 bin kilovat elektrik ve 98 bin 385 kilogram plastik hammaddesine eşdeğer.

Selçuklu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Sami Akıncı, ekonomik durum, altyapı eksiklikleri ve tüketicilere yönelik eğitim süreçlerinin tamamlanmasıyla projenin tüm Selçuklu'da uygulanacağını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2008 Salı 15:29:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?