6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Sema törenlerine yoğun ilgi

Hz. Mevlana'nın 735. Vuslat Yıldönümü törenleri 14. gününe girdi. 14 gün boyunca gündüz ve akşam olmak üzere düzenlenen 15 sema töreni yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından ilgiyle izlendi.

1 Aralık günü Mevlana Sevgi ve Hoşgörü Yürüyüşü ile başlayan törenler 14. gününe girdi. 7 ve 8 Aralık günleri hariç her gün düzenlenen sema ayinleri, törenlere katılan çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçi tarafından beğenildi. Gündüz ve gece olmak üzere 15 kez düzenlenen sema töreni öncesi ünlü Türk Tasavvuf Müziği Sanatçısı Ahmet Özhan'ın verdiği konser izleyicilerden alkış aldı.

Tören boyunca yerli ve yabancı ziyaretçilerin yanı sıra törenlere çok sayıda yabancı devlet adamı, büyükelçi, ataşe ve heyet katılırken, törenlerin düzenlendiği Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen keçe, çini, fotoğraf, resim ve pul sergileri ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Tören kapsamında ayrıca tiyatro gösterileri ile "Dinle Neyden" filmi de ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Etkinlik 17 Aralık günü düzenlenecek Şeb-i Arus töreniyle sona erecek.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2008 Pazar 14:59:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?