6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Sen misin hocanın baldızına aşık olan!

Meram Endüstri Meslek Lisesi'nde Rehberlik Öğretmeni olarak görev yapan Hayrullah Nazlı'nın, aynı okulda eğitim gören baldızı 15 yaşındaki E.G.'ye aşık olan öğrencisi 16 yaşındaki H.S.S.'yi dövdüğü iddia edildi. Öğretmeninden dayak yediğini söyleyen ve doktor raporu alan H.S.S.'nin ailesi, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Öfkeli öğretmen Nazlı'nın, H.S.S. diye önce bir başka öğrenciyi dövdüğü iddia edildi. Milli Eğtim Müdürlüğü olayla ilgili idari soruşturma başlattı.

OKULDA TANIŞTILAR

İddiaya göre, Konya Meram Endüstri Meslek Lisesi 2'inci sınıf öğrencisi H.S.S., aynı okulun birinci sınıfında okuyan E.G., ile tanıştı. İki öğrenci birbirlerine aşık oldu. Okuldayken tenefüslerde ve dışardayken de cep telefonu mesajları ve mektuplarla iletişim kuran iki öğrenci arasındaki ilişkiden Meram Endüstri Meslek Lisesi'nde Rehberlik Öğretmeni ve aynı zamanda E.G.'in de eniştesi olan Hayrullah Nazlı'nın haberi oldu.

TUVALETTE TEKME TOKAT DÖVDÜ

Öğretmeninden okul tuvaletinde dayak yediğini söyleyen Lise ikinci sınıf öğrencisi H.S.S., polise verdiği ifadede yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Rehber Öğretmenimiz Hayrullah Nazlı, geçtiğimiz perşembe günü beni dersten çağırttı. Odasına gittiğimde, kolumdan tutarak, tuvalete götürdü. Burada tekme tokat dövdü. Sonra yeniden odasına getirdi. E.G.'de odadaydı. Sonra beni ve E.G.'yi otomobiline bindirdi. Araca giderken beden eğitimi öğretmeni yanımızdan geçerken kafama vurdu. E.G.'nin evine gittik. Öğretmenim, E.G.'yi evine çıkarınca ben otomobilde yalnız kaldım ve kaçarak babamın bir arkadaşının iş yerine sığındım. Buradan babamı aradım."

Hayrullah Nazlı'nın H.S.S.'yi odasına çağırmadan önce baldızı E.G. ile görüştüğünü ve E.G.'nin H.S.S. ile ilişkisini doğruladığı bulun üzerine Nazlı'nın isim benzerliğiyle önce bir başka öğrenciyi odasına çağırıp dövdüğü yanlışlık ortaya çıkınca da H.S.S.'yi sınıfından çağırttığı iddia edildi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Okul öğrencisi H.S.S.y'i konuşmak için odasına çağırdığını kabul eden Rehber Öğretmen Hayrullah Nazlı, tuvalete götürüp dövdüğü iddiasının doğru olmadığını söyledi. Hem baldızı E.G.'ye hem de H.S.S.'ye yaptıklarının yanlış olduğunu anlatmak için uyarılarda bulunduğunu ileri süren Nazlı, öğrencinin baldızı ile birlikte kaldığı evinin adresini bilip bilmediğini öğrenmek için arabasına alarak eve götürdüğünü iddia etti. Nazlı, evde baldızına yazılmış aşk mektubu ve hediye edilmiş bir de oyuncak ayı bulduğunu ve bunu da okul idaresine getirerek teslim ettiğini söyledi..

'ÖĞRETMENİ BANA SÖYLEMELİYDİ'

Meram Devlet Hastanesi'nde darp raporu alan H.S.S.'nin babası Hüseyin S.de oğlunun başına gelen olaya tepki gösterdi. Baba Hüseyin S., "Oğlumdan bana telefon geldi. Beni çağırdı. Gittim ve baktım ki oğlumun eli ayağı titriyor. Ne olduğunu sordum. Başından geçenleri bana anlattı. Daha sonra hastaneye götürdüm. Doktorlar filmlerini çektiler. Hocası dövmüş ve hırpalamış. Ama, eğer öğretmeni bunu yapmadan önce beni çağrırıp da olayı anlatsaydı, ben ona daha fazla vur derdim. Ama, bu yapılan işlem bana mantıksızlık gibi geliyor. Bir rehber öğretmenin bunu yabaliceğini düşünemiyorum. Bugüne kadar böyle bir olayı hiç duymadım ve garibime de gitti. Polise şikayette bulunduk ve bundan sonra adli sürecini de takip edeceğiz." dedi.

İDARİ SORUŞTURMA AÇILDI

Konya Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin olayı öğrendikten sonra müfettiş görevlindirerek inceleme başlattıklarını söyledi. Şahin, "Biz kazasız belasız bir eğitim yılı temenni ediyoruz. Ama istenmeyen hadiseler de bize intikal ediyor. Meram Endüstri Meslek Lisesi'nde de öğretmen ve öğrenci arasında geçen bir hadise olduğu, öğretmenin darp ettiği hatta arabasına alıp okul dışına götürdüğü şeklinde iddalar var. Olay adliyeye de intikal etmiş. Biz de olayı duyar duymaz bir inceleme başlattık. Disiplin bakımından bir inceleme yapılacak. Adli boyuttan da incelenecek. Olay içerisinde eğer suçlu olan arkadaşlarımız varsa mezvuat çerçevesinde duruma katlanacaklar. Ama sadece bir iddadan ibaretse de incelemeden sonra aslı ortaya çıkacak." şeklinde konuştu.

 

Milliyet
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2009 Pazar 09:50:48
Güncelleme :15 Şubat 2009 Pazar 09:54:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?