4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Seri katil yakalandı

Konya'da yaklaşık 300 bin YTL borcu olduğu 2 arkadaşını çekiçle yaraladıktan sonra, ayaklarına ağırlık bağlayarak farklı göllere atıp öldüren seri katil, cinayet büro dedektiflerinin 10 gün süren araştırması sonucu yakalandı. Yakalanan katilin, 3 kişiyi daha öldürmeyi planladığı ortaya çıktı.

Konya'da iki farklı turizm şirketinin yöneticilerinden 4 dil bilen Mehmet Mustafa Öcal (41) ile Kahraman Erdem (59) sessiz bir şekilde ortadan kayboldu. Bunun üzerine iki kayıp şahsın yakınları polise durumu bildirdi. Olayın adam kaçırarak fidye veya cinayet olabilme ihtimaline karşı Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri araştırmalara başladı. Araştırma sırasında polis, 10 kişiyi şüpheli olarak belirledi. Şüphelilerden Halil A.'nın, 2 iş adamının kaybolduğu gün 4 tane 10'ar kiloluk ağırlık, ip ve bir çekiç aldığı tespit etti. Halil A. üzerinden yola çıkan ekipler, şahsın göllere karşı ilgisinin olduğunu ve sinirlendiği kişilere de sürekli olarak, "Bunları göle atıp öldüreceksin" şeklinde ifadeler kullandığını öğrendi.

CESETİN BİRİ ACIGÖL'DEN ÇIKTI

Yapılan araştırmada Mehmet Mustafa Öcal'ın Karapınar ilçesindeki Acı Göl'de kredi kartlarının olduğu cüzdan bulundu. Göl etrafında kan ve saçları da bulan polis, dalgıçlar yardımıyla Öcal'ın kafasına çekiçle vurulup, ayaklarına ağırlık bağlanarak atılmış cesedine ulaştı. Gölden cesedin çıkarılmasıyla birlikte şüpheli Halil A. gözaltına alındı.

Mehmet Mustafa Öcal'ın cesedinin çıktığını ve kendisinin satın aldığı malzemelerle cinayetin işlendiğini öğrenen zanlı Halil A. ilk ifadesinde, "Ben cinayeti işlemedim. Ağırlık ve çekici Kahraman Erdem benden istedi, ben de satın alıp ona verdim. Kendisi de kayıp, bence Mehmet'i o öldürdü, sonra da kayıplara karıştı. O gün Mehmet ile biz gece yarısına kadar beraberdik" dedi.

Bunun üzerine cinayet büro ekipleri delil olarak Mehmet Mustafa Öcal'ın cesedinin kolundan aldıkları saatin 22.15'de durduğunu fark etti. Polis, Halil A.'ya, "Mustafa 22.15'te öldürülmüş, katil sensin" demesi üzerine suçunu itiraf etti.

CİNAYETİ SOĞUK KANLILIKTA ANLATTI

3 gün konuşmayan ve daha sonra suçunu itiraf eden Halil K, "Olay günü para alacağımız birileriyle buluşmak bahanesiyle Kahraman Erdem ile Obruk Gölü'ne gittik. Burada beklerken Kahraman Erdem'in kafasına çekiçle vurup yaraladıktan sonra ayaklarına ağırlık bağlayıp göle attım. Hemen ardından yola çıkarak Mehmet'i aradım, 'Acı Göl'de diğerleriyle buluşacağız, seni alayım' dedim. Mehmet'i aldıktan sonra, Acı Göl'e gittik. Burada Mehmet yere oturdu, beklerken arkama sakladığım çekiçle kafasına vurdum ve daha sonra onun da ayaklarına ağırlık bağladım göle attım. 3 kişiyi daha öldürme planım vardı" diyerek soğukkanlı bir şekilde ifade verdiği öğrenildi.
Öte yandan polis yaptığı araştırmada, cinayet zanlısı Halil A.'nın birlikte iş yaptığı Kahraman Erdem'e 50 bin YTL, Mehmet Mustafa Öcal'a ise 250 bin YTL borcu olduğu ve bu yüzden cinayetini belirledi. Poliste ifadesi tamamlanan şüpheli bugün adliyeye sevk edilirken, Obruk Gölü'nde olduğu bildirilen Kahraman Erdem'in cesedinin bugün Ankara'dan gelecek özel ekip tarafından çıkarılacağı bildirildi.

POLİS 10 GÜN 24 SAAT ARALIKSIZ ÇALIŞTI

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Ercan Taştekin ile Cinayet Büro Amiri Ertuğrul Güler ve ekibi 10 gün süren çalışma sonucunda cinayet olayını ortaya çıkardı. Yaklaşık 4 yıldır Konya'da hiç faili meçhul cinayet olayı kalmazken, İl Emniyet Müdürü Salih Tuzcu da başarının iyi bir ekip ve kırmızı alarm projesinin dört dörtlük uygulanmasından kaynaklandığını belirtti.
iha
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2007 Pazartesi 12:21:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muhamed IP: 81.167.158.xxx Tarih : 24.08.2007 21:42:53
benim arkadisimin amcasiydi cok uzuldum bunu dusununce her yerim zizliyor ben sok dayim