6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Sevgililer Günü'ne özel poğaça

14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle Konya'da bir simitçi, özel olarak yaptırdığı kalp şeklindeki poğaçaları sevgililerin beğenisine sunuyor.

14 Şubat Sevgililer Günü'nde sevenler birbirlerini sevindirmek için çeşitli hediyeler bulmaya çalışırken, Konya'da bir simitçi alternatif bir hediye türü sunuyor.

Kendi dizaynı olan ve 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle hazırlattığı kalp şeklindeki poğaçaları sevgililerin beğenisine sunan Mustafa Çelmen, "14 Şubat'ta herkes birbirine pahalı hediyeler almak için uğraşıyor. Ben ise 'Sevgilinize pırlanta yüzükler, çiçekle almak yerine güzel bir kahvaltı sunabilirsiniz' diyerek kendi dizaynım olan kalp şeklinde poğaçalar hazırlattım. Sadece bu hafta nedeniyle hazırlattığım bu poğaçalara eğer rağbet olursa devam ettirmeyi düşünüyorum" dedi.

Kalbim poğaçalarını 5 çeşit olarak sattığını dile getiren Çelmen, "Her çeşidin bir anlamı var ve sevgililer bu anlamlara göre poğaça alıyor. Örneğin sade poğaça 'Gönlüm sende', sucuklu poğaça 'Aşkım benim', patatesli 'Bu sevda bitmez', peynirli 'Hayatımın anlamı', zeytinli ise 'Kara sevda' anlamına geliyor. Poğaçalarımıza vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor" şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 14:48:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?