6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Sevgilisi 25 yıl, kendisi müebbet yedi

Konya'da döner ustası bir kişi, üniversite öğrencisi sevgilisinin yardımıyla tanıdıkları bir bayanı odun, bıçak ve dambılla başına vurarak öldürmek suçundan ikinci kez aynı cezaya çarptırıldı. Cinayet zanlısı müebbet ve 12 yıl 6 ay hapis cezası alırken, sevgilisi ise 25 yıl hapis cezasına mahkum oldu.

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sevgililerin cinayet davasının Yargıtay tarafından bozulmasının ardından ikinci kez karar duruşması yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanıklar Selçuk Üniversitesi Almanca Bölümü 2. sınıf öğrencisi Ayşe Kevser B. (21) ile sevgilisi döner ustası Oktay D. (23), öldürülen Lale Yaylacı'nın (30) yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Yargıtay'ın kararı bozma sebebinin Oktay D. ve sevgilisi Ayşe Kevser B.'nin birlikte plan yaparak gasp için cinayeti işledikleri yönünde karar verilmesi için bozduğu belirtilerek, taraflardan savunma istendi. Sanık avukatları, Yargıtay'ın dosyayı tam anlamıyla incelemediği ve bozma kararının uygun olmadığını belirterek, eski kararda direnilmesini istedi. Müşteki avukatları ise, tam tersini iddia edip, sanıklardan Ayşe Kevser B.'nin de ömür boyu hapis ve gasp suçundan da cezalandırılmasını talep etti.

Zanlı Ayşe Kevser B, cinayet olayına kendisinin karışmadığını belirterek, "Benim babam milli eğitimi müfettişi, annem ise hemşire. Benim, olayın yaşandığı hafta ve o gün sınavlarım vardı. Öyle bir olayı ne planladık, ne de yardımcı oldum. Benim tek suçum Oktay'dan korkup, cinayeti polise bildirmemek oldu" dedi. Son sözleri sorulan sanıklardan Oktay D, "Takdir mahkemenin" derken, sevgilisi Ayşe Kevser B, "Benim gönlüm ve vicdanım rahat, kararınıza saygılıyım" dedi. Mahkeme heyeti eski kararında direnerek Oktay D.'ye 'kasten adam öldürmek' suçundan müebbet, 'nitelikli yağma' suçundan 12 yıl 6 ay hapis, Ayşe Kevser B.'ye ise, cinayete karıştığı için 12 yıl 6 ay, 'nitelikli yağma' suçundan da 12 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Heyet, daha önce de aynı kararı vermişti.

Olay, 15 Ocak 2007 tarihinde merkez Selçuklu ilçesi Mehmet Akif Mahallesi Arzupınar Sokak No 4'te meydana gelmiş, Lale Yaylacı (30), tanıdığı olan Oktay D. ile sevgilisi Ayşe Kevser B.'yi kahvaltıya davet etmişti. Kahvaltıda, Oktay D.'nin sevgilisinin yardımıyla Lale Yaylacı'yı önce odun, sonra dambıl ile vurup, bıçaklayarak öldürdükten sonra altınları ve cep telefonunu gasp edip delilleri yok ettiği iddia edilmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 16:33:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?