7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Sevgilisini öldüren kadına 12 yıl hapis

Konya'da sevgilisini oturdukları masanın altından ateş ederek öldürmekten yargılanan genç kadına cinayetten 11 yıl 8 ay, ruhsatsız silahtan ise 10 ay hapis cezası verildi.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen cinayet davasına tutuklu sanık Canan Sarıbaş, maktul yakınları ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, tüm delillerin incelendiğini ve tanıkların dinlendiğini belirterek, savcının mütalaasını istedi.

Savcı gerekçeli kararında ise genç kadının cinayeti kasten işlediğini, bu nedenle TCK 81/1'den ceza verilmesini talep etti. Müşteki avukatı da, genç kadının cinayeti planlayarak ve bilinçli bir şekilde işlediğini savunarak en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Sanık avukatı ise, maktulün müvekkilini zorda bırakması nedeniyle bir el masanın altından ateş ettiğini, öldürme kastının olmadığını savunarak TCK 87/1 maddesinde olduğu gibi yaralamadan ceza verilmesini ve tüm iyi hallerin uygulanmasını talep etti.

Son sözü sorulan 25 yaşındaki 1 çocuk annesi Canan Sarıbaş ise, "O anda onu öldürmek istememiştim. Öldürmek isteseydim masanın altından ateş etmezdim. Ayrıldıktan sonra 6 ay boyunca bana yapmadığını bırakmadı, benim de gururum var. Amacım korkutmaktı, öldürmek değildi. O bir kez öldü, ben cezaevinde her gün ölüyorum. Pişmanım, ailesinden özür diliyorum" şeklinde konuştu.

Davanın tamamlandığını belirten mahkeme heyeti, Canan Sarıbaş'a ilk önce öldürme suçundan TCK 81/1 maddesi gereğince müebbet hapis cezası verdiklerini, haksız tahrik nedeniyle TCK 29'u ve duruşmadaki iyi halini uygulayarak cezasını 11 yıl 8 aya indirdiklerini, ruhsatsız silah nedeniyle de 10 ay hapis cezası verdiklerini açıkladı.

Olay, Selçuklu ilçesi Rauf Denktaş Caddesi Nene Hatun Parkı'nda meydana gelmiş, kuaförlük yapan Celalettin Erken (29), sevgilisi Canan Sarıbaş'ın masanın altından tabancayla ateş etmesi sonucu kasığından yaralamıştı. Erken, kaldırıldığı Konya Numune Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.

GENÇ KADIN, İLK DURUŞMADA HERŞEYİ ANLATMIŞTI

14 yaşındayken ailesinin isteği üzerine sevmediği biriyle evlendirildiğini ilk duruşmada anlatan Canan Sarıbaş, "10 yıllık evliliğimde bir çocuğum oldu. İş yerimizde çalışırken, yan komşumuz olan Celalettin beni sürekli taciz etmeye, çiçekler göndermeye başladı. Sevgiye aç olduğum için de birlikte olmaya başladık. Evliliğim devam ederken 7 ay birlikte olduğum Celalettin'e, 'Artık böyle olmasını istemiyorum. Boşanırsam evlenir miyiz' dedim. Celalettin bana boşanmam durumunda evleneceğimizi ve bana sahip çıkacağını söyledi. Ben de eşimle görüşerek boşandım. Aradan 3 ay geçti, Celalettin'e evlenelim dedim, o da bana dul biriyle evlenmeyeceğini ve bu durumu ailesinin iyi karşılamadığını iletti. Biz de ayrıldık, ama 2 ay sonra benimle tekrar birlikte olmak istedi. 'Evlenelim' dedim, yine benimle birlikte olmaya başladı ama evlenmek istemedi. Bu arada hamile kaldım ve ikiz dünyaya gelecek bebeğimi aldırttı. Çok pişman oldum, ben istemesem de rahatsız edip dövüyordu. Olay günü, buluşmaya giderken yanıma
evdeki dedemin tabancasını da aldım. Bir parkta yaklaşık 4 saat oturduk, sürekli beni tehdit ediyor ve baskı uyguluyordu. Masanın altında çantamdan çıkardığım tabancayı Celalettin'e doğru çevirerek ateş ettim. Masayı fırlattı, ben korkutmak istedim, yaralandı. Daha sonra tabancayı parktaki kafe sahibine teslim ederek, teslim oldum. Celalettin ayaktaydı, hastanede nasıl öldü hala inanamıyorum" demişti.

.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2008 Pazartesi 14:50:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?