2
Mayıs
2024
Perşembe
KONYA

Sevgilisinin evinde yakalandı

Konya'da adam öldürme, yaralama ve adam kaldırma olaylarına karışan suç örgütünün 25 yıl ceza alan ve 1,5 yıldır aranan lideri M.Y, Özel Harekat Polisinin operasyonu ile yakalandı. Zanlıdan 3 adet tabanca da ele geçirilirken, örgüt liderinin öldürülen futbolcu oğlunun intikamını almak için plan yaptığı iddia edildi.

Konya'da 2003 yılında suç örgütü kurmak ve yönetmek suçundan cezaevine giren ve 2006 yılında cezaevinden çıkan 48 yaşındaki M.Y, aynı yıl içerisinde bir restoranda 1 kişinin öldürülmesi olayıyla ilgili tekrar suç örgütü kurmak suçundan gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Yaklaşık 3 yıl cezaevinde kalan M.Y, 2009 yılında yattığı süre göz önüne alınarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı. Suç örgütü davasının kararı 2010 yılında verilerek örgüt lideri olduğu iddia edilen M.Y 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

OĞLUNUN İNTİKAMINI ALACAKTI

Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaklaşık 1,5 yıl, 25 yıl hapis cezası kesinleşen M.Y'yi yakalamak için çalışma yaptı. Çalışmada M.Y'nin merkez Selçuklu ilçesi Kılıçaslan Mahallesi'ndeki sevgilisinin evinde kaldığı belirlendi. KOM ekipleri, Özel Harekat polisinin desteğiyle eve operasyon düzenledi. Operasyonda M.Y ve sevgilisi etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı. Evde yapılan aramada 3 adet tabanca bulundu.

Uzun süredir saklanan M.Y'nin, Konya Şekerspor'un kaleciliğini yapan oğlu G.Y ve arkadaşı bir iş yerinde çıkan olayda silahla vurularak öldürülmüştü. Bu olaydan sonra M.Y'nin uzun süredir oğlunun intikamını almak için planlar yaptığı iddia edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2012 Pazar 19:30:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?