6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Sevgiliye çalıntı laptop!

ÖRGÜT LİDERİNİN SEVGİLİSİNE HEDİYESİ ÇALINTI LAPTOP

Konya polisinin hırsızlık şebekesine yönelik 5 ilde düzenlediği operasyonda gözaltına alınan örgüt liderinin, Denizli İl Müftülüğü'nden çaldığı laptopu sevgilisine hediye ettiği ortaya çıktı. Örgüt lideriyle birlikte 10 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri ev, iş yeri, cami ve müftülüklerden hırsızlık yapan şebekeyi belirlemiş ve önceki gün harekete geçmişti. Geçtiğimiz salı günü Konya merkezli olarak İzmir, Eskişehir, Bursa ve Afyonkarahisar'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. 3 aylık takip sonucu şehir merkezi ve kırsalda 30'a yakın hırsızlık olayını gerçekleştirdiği iddia edilen örgüt lideri Mustafa Ş. (39) ile 10 kişi yakalandı. Yakalanan şüpheliler poliste ifadelerinin alınmasının ardından

bugün Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.

Polis, şüphelilerin evinde yaptığı aramada ise çok sayıda çalıntı malzemeye ulaştı. Yapılan aramalarda camilerden çalınan halılar, marketlerden çalınan sigara, çikolata ve fotoğraf makinesi çıktı. Polis yaptığı araştırmada Denizli Müftülüğü'nden çalınan laptopun da Eskişehir'de ikamet eden örgüt lideri Mustafa Ş'nin sevgilisi L.D'nin (33) evinde olduğunu tespit etti. Örgüt liderinin sevgilisinin evinde yapılan aramada müftülüğe ait laptop bulunarak el konuldu.

HIRSIZLIĞIN ŞİFRESİ ÇAY

17 sabıkası bulunan örgüt lideri Mustafa Ş'nin, birlikte hareket ettiği çok sayıda sabıkası bulunan diğer şüphelilerle cezaevinde tanıştığı iddia edildi. Cezaevinden çıktıktan sonra birlikte hareket ederek hırsızlık yapan şüphelilerin hırsızlığa giderken kendi aralarında, "Hastane caddesinde çay içelim" şeklinde şifreli konuşarak buluştukları öğrenildi. Bu tip buluşmaların ardından genellikle evden hırsızlık yaptıkları ortaya çıkan şebeke üyelerinin birbirlerini de dolandırdıkları ortaya çıktı.

Camilerdeki yardım sandıklarını oksijen kaynağı ve murçla açtıktan sonra paraları alan şüphelilerin, az miktarda para çıkmış gibi davranarak, paranın bir kısmını sakladıkları öğrenildi.

Denizli, Konya ve Afyonkarahisar'dan toplam 2 müftülük, 6 cami ile 16 iş yeri ve evi soyan şüpheliler, hırsızlık yapmak için örgüt kurmak suçundan hakim karşısına çıktı.

ÖRGÜT LİDERİNİN SEVGİLİSİNE HEDİYESİ ÇALINTI LAPTOP
ÖRGÜT LİDERİNİN SEVGİLİSİNE HEDİYESİ ÇALINTI LAPTOP
ÖRGÜT LİDERİNİN SEVGİLİSİNE HEDİYESİ ÇALINTI LAPTOP
ÖRGÜT LİDERİNİN SEVGİLİSİNE HEDİYESİ ÇALINTI LAPTOP
ÖRGÜT LİDERİNİN SEVGİLİSİNE HEDİYESİ ÇALINTI LAPTOP
İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2010 Cuma 11:05:00
Güncelleme :12 Şubat 2010 Cuma 14:33:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?