7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Seydişehir Lisesi'nin büyük başarısı

Konya'nın Seydişehir ilçesinde bulunan Seydişehir Lisesi, TÜBİTAK tarafından düzenlenen proje yarışmasında ilk 30 okul arasına girmeyi başardı.

TÜBİTAK tarafından düzenlenen Orta Öğrenim Kurumları Arası Proje Yarışması'nda hazırladıkları iki proje ile Seydişehir Lisesi, 152 projeyi geride bırakarak ilk 30 arasına girmeyi başardı. Sosyoloji ve kimya olmak üzere iki proje hazırlayan 3 öğretmen ve 4 öğrencinin hazırladığı projeler, düzenlenen yarışmada Akdeniz Üniversitesi Olbia Çarşısı sergi salonunda sergilenecek 30 proje arasında seçildi.

Okul Müdürü Celal Bican, bu projelerin Seydişehir'de bir ilk olduğunu belirterek, "Devlet Liseleri arasında; Fen Liseleri, Anadolu Liseleri, Anadolu Öğretmen Liseleri ve Genel Liseler arasında projesi kabul edilen tek okuluz, bundan gurur duyuyoruz. Öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyoruz. Umuyoruz ki, Antalya'da da başarılı olacaklar ve okulumuzun adını yurt çapında duyuracaklar" dedi.

Projeyi hazırlayan öğrenciler ise bu projeye öğretmenlerinin teşvikiyle başladıklarını dile getirerek, 4 aylık çalışmalarının karşılığını fazlasıyla aldıklarını ifade ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2008 Perşembe 18:33:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?