4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Seydişehir'de belirsizlik sürüyor

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Danıştay 13. Dairesinin Eti (Seydişehir) Alüminyumun özelleştirmesine ilişkin yürütmeyi durdurma kararının ardından itiraza hazırlanıyor. 

Danıştayın Seydişehir Alüminyum özelleştirmesine ilişkin yürütmeyi durdurma kararı, resmi olarak İdareye henüz tebliğ edilmedi.
Kararın ulaşmasının ardından 1 haftalık itiraz süresi bulunurken, İdarenin karar gelir gelmez buna itiraz hakkını kullanacağı ifade ediliyor.

AÇILAN DAVA NEYDİ? 

TESİŞ Sendikasının Seydişehir Alüminyum Tesislerinin blok satış yoluyla özelleştirilmesine ilişkin ÖYK kararının uygulanması doğrultusunda ihale şartnamesi ve ihale komisyonun satış kararının iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle açtığı davada ilk aşama Haziran ayı sonunda sonuçlanmış ve Danıştay 13. Dairesi, ihale şartnamesinin ve ihale komisyonun satış kararının yürütmesini durdurmuştu. 

Öte yandan, KİGEM ve Metalürji Mühendisleri Odası'nın ihale şartnamesi çerçevesinde nihai satışı uygun bulan ÖYK Kararı'nın iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle açtıkları davada da ilk karar verilmiş ve 13. Daire, söz konusu ÖYK kararının yürütmesini de durdurmuştu. 

Bunun ardından, davalı Özelleştirme İdaresinin, bu kararlara itiraz hakkı bulunurken, itirazı Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu karara bağlayacak.

ALICI FİRMA CE-KA İNŞAAT 

Bu arada, yapılan ihalenin ardından Seydişehir Alüminyum Tesisleri, geçtiğimiz yılın Temmuz ayında 305 milyon dolar bedelle CE-KA İnşaat A.Ş'ye devredilmişti.
AA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2006 Çarşamba 12:26:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet IP: 88.226.52.xxx Tarih : 12.07.2006 13:23:42
umarım ereğli şeker fabrikası içinde danıştaydan böyle güzel bir haber çıkar ve buradaki işçilerde bir nepze olsun sevinir ve rahatlar. Bu yöndeki kararın yayınını kenthaber sayfalarında görmek bizleri mutlu eder.. seydişehir işçilerine başarılar ve yolları kazanımlarda daim olsun. Gününüz güzel neşeniz bol olsun. www.eregliseker.tr.cx