7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Seydişehir'e yeni cezaevi

SEYDİŞEHİR'E YENİ CEZAEVİ YAPILACAK

Konya'nın Seydişehir ilçesinde, T tipi kapalı ve açık cezaevi yapılması için bir alan tahsis edildiği ve gelecek yıl inşaatına başlanılacağı bildirildi.

Seydişehir Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şahin, Cezaevi Müdürü Coşkun Cengiz ile birlikte düzenlediği basın toplantısında yeni cezaevi yapımına ilişkin çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Başsavcı Şahin, 2 yıl önce yeni cezaevi için mastır plan hazırlandığını ve uygun yer araştırması yapıldığını ancak belirlenen arazinin Adalet Bakanlığı'na devrinin uygun görülmediğini söyledi.

Yeni bir arazi bulunduğunu ve 71 bin metrekarelik alanın 3 Haziran'da Maliye Bakanlığı tarafından devrinin yapıldığını kaydeden Şahin, “2011 yılında kapalı cezaevimizin temeli atılmış olacak ve kısa bir sürede de Seydişehir'e bağlı Gökçehüyük Köyü Karakız'ı mevkisinde bulunan bu arsaya binayı kazandırmış olacağız. Kapalı cezaevinin yatak kapasitesi 280, açık cezaevinin ise 96 kişilik olacağı etüt proje kapsamında belirtildi. Kapalı cezaevinde 150, açık cezaevinde 96 infaz memuru görev yapacak” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2010 Salı 15:28:03
Güncelleme :8 Haziran 2010 Salı 15:31:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?