4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Şeyhin mezar taşını kırdılar

KONYA'nın Karatay İlçesi Hacı Fettah Mezarlığı’nda, Nakşibendi tarikatından aynı aileye mensup 5 kişinin mezarın taşları kimliği belirsiz kişilerce tahrip edildi. Mezar taşlarının Nakşibendi tarikatından Şeyh Muhammed Bahaeddin Efendi ile ailesinden 4 kişiye ait olduğu bildirildi.

Dün sabah mezarlığa gelen görevli Tahir Sögüt, 200 yıllık tarihi mezar taşlarına zarar verildiği ve kırıldığını gördü. Sögüt, olayı polise ve Mezarlıklar Müdürlüğü’ne bildirdi. Zarar verilen mezar taşlarının Nakşibendi tarikatından Şeyh Muhammed Bahaeddin Efendi, oğlu Rıfat Efendi, Rıfat Efendi’nin eşi Aliye, kızları Saide ve Sıdıka’ya ait olduğu belirtildi. Mezar taşlarının kırıldığı, mezarları çevreleyen yapının ışıklandırma sistemine de zarar verildiği açıklandı.

Olayı duyduktan sonra mezarlığa gelen Şeyh Bahaeddin Efendi’nin ikinci kuşaktan torunu Abidin Eren Memiş, “Bu olayı esefle kınıyorum. Olayı duyar duymaz buraya geldik. Çok üzüntü veren bir hadise. Kim niye böyle birşey yaptı bilmiyoruz. Çok üzüldük” dedi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

DHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2007 Perşembe 17:59:57
Güncelleme :6 Aralık 2007 Perşembe 18:01:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?